Muži, kteří nenávidí ženy

77%
Muži, kteří nenávidí ženy
Film Muži, kteří nenávidí ženy, režírovaný Davidem Fincherem, a vydaný v roce 2011, je temný thrillerem zasazeným do chladného Švédska. Příběh se točí kolem investigativního novináře Mikaela Blomkvista (Daniel Craig), který se snaží očistit své jméno po odsouzení za pomluvu. Nabízí se mu šance ve formě neobvyklého úkolu od bohatého průmyslníka Henrika Vangera (Christopher Plummer): vyřešit dlouholetou záhadu zmizení jeho neteře Harriet. Mikael se při pátrání spojí s Lisbeth Salander (Rooney Mara), sociálně odtažitou, avšak výjimečně inteligentní hackerkou s komplikovanou minulostí. Lisbeth, známá svým ikonickým tetováním draka, se stává klíčovou ve vyšetřování, které odhalí síť korupce, násilí a rodinných tajemství.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Nechápu proč mají Američané ve zvyku přetáčet Evropské snímky,které měly premiéru pár let zpět. Muži,kteří nenávidí ženy jsou výborný snímek a nechápu proč vznikla tahle americká verze,která je ve všech ohledech stejná a místy i o trochu horší. Od Finchera bych čekal lepší volbu snímku.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8.5
Pěkná podívaná. Detektivní příběh odehrávající se na severu Švédska má jak skvělou atmosféru, tak i velmi dobrý příběh. Konec mírně odfláknutý, ale přesto jsem byl přišpendlen do křesla a o to u těchto filmů jde. Daniel Craig nepatří mezi mé oblíbené herce a dokázal bych si v této roli představit někoho jiného, přesto se s tím popral statečně.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Ve filmových počinech režiséra Davida Finchera bylo atmosfericky vždy temné napětí na pomezí vážného a uměleckého sklonu ke svým vizionářským instinktům a tak není divu, že mu byl svěřen americký remake prvního dílu úspěšné evropské trilogie ze souboru Milenium dle knižní série autora Stiega Larssona. Vyšetřování starého kriminálního případu za pomoci mladé, svéhlavé a nepřekonatelné hackerky vyvolalo světoznámý úspěch jak v knižní, tak i ve filmové podobě a tak by byl vlastně div, kdyby po tom Hollywood nesáhl také, protože jak známo, americký divák nerad čte titulky a neuznává dabing. Takže se to řeší takto. Snímek je při porovnání s originálem skutečně jak přes kopírák. Jen ta temná stránka věci není už tak honosná. David Fincher to kupodivu po této stránce nějak nezvládl. Ale bez znalosti původního snímku to nijak nevadí. Film je jinak stejně honosný v rámci drsné detektivky, který ve vyprávění taktéž nikam nespěchá a zbytečně neodbočuje do ponuré absurdity. Rooney Mara sice tolik nevyniká jako Noomi Rapace, ale v zájmu věci postačí. Originál je prostě originál a tak záleží jen na divákovi, čemu dá přednost.


Dodatečné informace

Původní název:
The Girl with the Dragon Tattoo (více)
  • USA Muži, kteří nenávidí ženy
  • USA The Girl with the Dragon Tattoo
Premiéra v ČR:
12. 1. 2012
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA, Švédsko, Velká Británie
Přístupnost:
15+
Čeština:
Muži, kteří nenávidí ženy je dostupný s českým dabingem

Další z kolekce Muži, kteří nenávidí ženy


Podobné


Powered byJustWatch