Johanka z Arku

63%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Mladičká Johanka podlehla hlasům, které jí vedly k tomu, aby se postavila do čela Francouzské armády a poslala zlotřilé Angličany zpátky za vodu. Poté co vybojuje celou řadu bitev je upálena jako kacíř a stane se legendou. Příběh o Johance z Arku se stal už mnohokrát vděčným námětem filmařů. Většina těchto filmů však nedopadla podle očekávání. Tentokrát se o tento souboj s legendou utkal Luc Besson. Byl jištěn solidním rozpočtem a svou křehkou krásnou manželkou, kterou proslavil svým předešlým hitem Pátý element. Výsledkem je hodně solidní historický film plný hvězd, který se stal ve Francii nejnavštěvovanějším domácím filmem.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Nic navíc v tomto historickém filmu nelze hledat. Jde o naprosto klasický film svého žánru na který se dá s klidem podívat.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
Luc Besson mě tímto filmem velmi zklamal. Přesto dávám 3* za výborné výkony Milly Jovovich a Dustina Hoffmana, podle mě jedné z nejlépších božsko-satanských postav všech dob. Přesto jsou ostatní herci nevýrazní, ani John Malkovich nenaplnil svůj obvyklý standart. Scénář jak ukradený z učebnice dějepisu nedokázal ničím překvapit. Škoda, potenciál tento film orzhodně měl.
kubas369
4 086 bodů
6
Rozhodně zajímavý pokus Luca Bessona o historický velkofilm bohužel jen pokus, který je plný paradoxů a nesmyslů místama neuvěřitelná nuda ale celkově rozhodně zajímavý pohled na postavu Johanky a pro mě dost překvapivý výkon od MJ, která to podle mě zvádá docela obstojně ikdyž tak moc by snad přehrávat nemusela. Rozhodně palec nahoru pro Hoffmana, který je dost podmanivý škoda jen, že nedostal víc prostoru.
sugi
752 bodů
9.5
... dobře zpracovaná legenda o Johance z Arku ... Luc Besson prostě umí ...