Guma

57%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Velmi podivný film, jenž si svou podivnost plně uvědomuje, existuje primárně pro ni a staví ji na odiv. A v podstatě ví jak na to. Zas takové terno to ale není. 65%
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
0
Čirá nuda. Mohla z toho být vtipná sračka u které bych se alespoň zasmál, jenže film ze sebe dělá něco víc, než čím je. Samotný nápad byl dost bizarní, aby zaujmul mou pozornost, ale zpracování je zamrzí, páč pneumatika nezabíjí tak, že by se rozjela a někoho třeba srazila pod auto. Zabíjí svými telekinetickými schopnostmi, což je nápad, který zkazil vše.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Ten film má všechno! Zrození "hlavního hrdiny", telepatické schopnosti, luxusní příběh a skvělý herecký výkon Gumy! Prostě jsem věřil, že ta guma fakt umí praskat hlavy! Byl to mazec xD takhle absurdní film jsem ještě neviděl. A krví se nešetří což je taky fajn. já byl spokojenej. 80%
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
10
Jo, tohle bylo šílený a bizarní. A to dost. Ozvučení snad nejlepší ve filmu, co jsem kdy viděl. Nutno dodat, že film není pro každé. Je velká pravděpodobnost, že po dokoukání budete jen opakovat: "Co jsem to sakra viděl?" a já to chápu. Film je o myšlence, že ve filmech nemá většina věcí smysl a o tom právě Rubber je. No ne snad? Vraždící pneumatika v poušti nemá moc smysl, nebo ano?
Váleček
360 bodů
1
Není to tak dávno co jsem byl s kamarádkou v galerii, kde zrovna probíhala výstava moderního umění. V jedné místnosti tam byl obraz. Bylo to po celé ploše žlutě nabarvené plátno a uprostřed byl trochu světleji žlutý trojůhelník. Nic víc. Celá místnost byla věnována tomuhle bezvýznamnému kusu plátna, jehož obsah by dokázal napodobit nudící se desetiletý kluk v programu malování během dvaceti sekund. A říká se tomu umění. A přesto se najdou nadšenci, kteří se v obrazech pohybují trochu více než ostatní čumilové a něco v tom najdou. Nějak to obhájí, něco si vymyslí a najdou v tom blbém žlutém trojúhelníku smysl. A obyčejný člověk jako já jen kroutí hlavou a říká si, co je se světem tak špatně, že tohle bylo prohlášenoza umění a vystaveno v galerii. Film Guma je přesným filmovým ekvivalentem tohoto obrazu. Je to nesmyslná ptákovina jejíž scénář by vymyslel znuděný desetiletý kluk, hrající si v pokoji na koberci s pár postavičkama a malou pneumatikou, během dvaceti sekund. Smysl tohoto filmu ovšem znají opět jen autoři nebo pár zmagořených lidí, co na filmy čučí víc, než běžný čumil.
Medulka.013
Medulka.013
38 bodů
9.5
Mně se film Guma velmi líbil, protože mám ráda ujeté filmy a ta pneumatika jménem Robert byla ujetá až až. A navíc byla vražedná. Jsem nejdříve předpokládala, že bude zabíjet fyzicky, ale nebylo tomu tak. Je pravda, že se mi tento film zdál být tak trochu jednotvárný, ale žel jsem ho viděla pouze v originálním znění bez žádných titulků a tak jsem nerozuměla tomu, co tam říkají,ale to mi až tak nevadilo, protože tam až na výjimky byla pořád nějaká akce. Takže za mě je to super hororová komedie.