Kovář z Podlesí

45%
Kovář z Podlesí
Kovář v Podlesí je pohádka, ve které je všechno jinak. Klasicky dobré postavy zde představují antipostavy a naopak. Jednoho času dobré víly omylem přivedly kletbu na vesnici a aby toho nebylo málo, ve vesničce Podlesí se objeví drak. Toník se tak vydává na záchranu své milé Bětky, které se zmocnily víly, a jeho strýc Kovář se s Veverkou a Křečkem vydává do boje s drakem. Podaří se našim hrdinům dát vše do pořádku a nastolit ve vesničce zase klid a mír? Hlavním poselstvím pohádky, ve které autoři skombinovali hrané postavy s loutkami a počítačovými animacemi, je, že zlu nelze oplácet stejnou mincí, ale naopak se na něj musí rozumem, dobrem a láskou.



Recenze: Kovář z Podlesí

Kinobox.cz
10%

To, že tento film vznikl za podpory a aktivní spolupráce České televize - aniž by během celého procesu někdo řekl "Moment, takhle to ale fakt nejde!" - považuji za jasný důkaz toho, jak nenapravitelně rozložená a zcela nefungující tato instituce dnes je.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
1.5
To už se u nás zapomnělo jak se točí pěkné a vtipné pohádky? Očividně Ano. Kovář z podlesí je nudná podívaná,kterou nezachrání ani pár povedených efektů. Tempo je žalostně táhle a dialogy dementní. Od Pavla Göbla jsem po Veni,Vidi,Vici nečekal nic světoborného,ale tohle je prostě ještě horší než jsem čekal.
muzz
muzz
18 035 bodů
4.5
Kdysi jsem četl Kováře z podlesí od nějakého Tolkiena z Británie, ale předpokládám, že originál bude zřejmě ten od pana Polívky z Moravy...
harry456
harry456
2 437 bodů
6
Myslím, že je to moc pěkně udělaná pohádka, přesto, že děj je velmi roztáhlý a v některých místech až prázdný. Domnívám se však, že jede po dlouhé době o moc pěkný animační a probarvený počin s Bolkovským stylem i zajímavou myšlenkou, která asi mnohé nemile překvapila, mne však celkem příjemně.

Dodatečné informace

Původní název:
Kovář z Podlesí (více)
  • Slovenská republika Kovář z Podlesí
  • Slovenská republika The Blacksmith From Woodham
Premiéra v ČR:
16. 5. 2013
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Slovenská republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch