Nic proti ničemu

62%
Nic proti ničemu
Plakát traileru

Ironická komedie o křečovité angažovanosti současných třicátníků. Mladý manželský pár přijíždí inkognito na ustavující schůzi budoucího občanského sdružení adoptovaných lidí, kteří se chtějí zaměřit na podporu adopcí ve společnosti. Ani ona ani on nejsou ve skutečnosti adoptovaní, ale protože sami uvažují o osvojení dítěte, chtějí se nejprve přesvědčit, jak taková zkušenost člověka ovlivní. Během několikadenního pobytu v kempu Jordán, kde se schůze odehrává, vyplouvá postupně napovrch, že nejsou jediní, kteří skrývají své pravé motivace. Situace, jež se vymyká jakýmkoli modelům, nutí každého improvizovat a vstupovat do rolí, pro které se vlastně vůbec nehodí. Ať už je to samozvaný vůdce, osudová žena, rebel, naivka nebo sebezpytující pedofil, jeden po druhém, vedeni specifickou odstředivou dramaturgií, odhalují své motivace a tajemství, které vytvářejí další a další bizarně komické situace.




Recenze: Nic proti ničemu

Kinobox.cz
70%

O to víc zamrzí, že forma filmu není stejně hravá a dvojznačná jako jeho obsah, tu většina diváků asi definuje jen jako nechutně diletantskou.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Vím, že je spousta z toho, čím mi je tenhle film protivný, záměr, a že splnil svůj účel. A je mi to jedno.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6.5
Nebýt dnešní, mě bavilo o malinko více, opět je to klubovka, artovka, jako vždy, stejně dobrý blázinec a souvislosti, které pobaví. Podivný svět Petra Marka už má svůj osobitý styl :).

Dodatečné informace

Původní název:
Nic proti nicemu (více)
  • Česká republika Nic proti ničemu
  • Česká republika Nic proti nicemu
  • Česká republika Nič proti ničomu
  • Česká republika Nothing Against Nothing
Premiéra v ČR:
13. 10. 2011
Distributor:
Artcam Films
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Nic proti ničemu je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch