Mocný vládce Oz

64%

Komentáře a recenze 37

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6
Jamese Franca mám jako herce velmi rád,jenže on mi to v posledních letech nedělá moc jednoduché. Filmy,které volí jsou buď průměrné,špatné,nebo velmi špatné. Mocný vládce Oz se řadí mezi ty průměrné ačkoliv měl jistě jiné ambice. Celý film je krásně barevný (místy možná až moc),hravý a plný nápadů. Herecky nabitý a s výborným režisérem. Přesto všechno si mne nedokázal získat a přesvědčit mne o svých kvalitách. Na jedno podívání dobré,ale znovu se k němu vracet nebudu.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Tyto přebarvené, přepestré fantasy filmy typu Alenka v říši divů moc nemusím, ale vládce Oz mě celkem bavil a film jsem si užil. Film si myslím užijí děti i dospělí. Dvě hodiny utečou jako voda a v kině, či na velké kvalitní televizi je to docela zážitek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Film, jehož samotná existence likviduje koncept Čaroděje ze země Oz. Film bez jakkoliv funkčního světa, který vše vysvětluje skrze to, že "takhle to bylo v originálu", ačkoliv opakování postrádá smysl, vlastně jde proti němu (například černobílý začátek působí zcela opačně oproti originálu, protože absence barev je dnes výjimečná, kdežto stereotypní barvičky rutinní). Myslím zcela bez nadsázky, že jde o nejzbytečnější se/prequell všech dob. Jestli mi někdo vysvětlí, za co dávám druhou hvězdu, tak mu poděkuju.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Strará klasika v novém kabátu, která je na jedno zhlédnutí ještě ucházející, ale dva dny poté si už kromě k nepoznání změněné Michelle Williams skoro nic nevybavím. A moc nechápu ($.$), proč kvůi tomuhle Raimi odpálkoval Warcraft. 5.5/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Na oko příjemné a dětem se to určitě bude líbit. Samotný pohádkový příběh kráčí běžnou klasickou cestičkou. Určitě stojí za to vidět.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
v podstate to same co alenka v krajine zazrakov od burtona (taktiez produkcia disneyho studia), vplyv sama raimiho je viditelny len miestamy a vacsinou sme bombardovany mnozstvom (obcas prekvapivo dost slabych) CGI efektov. film vazne len pre deti (porcelanova babika, hovoriaca opica...) alebo uctievacov povodneho carodeja zo zeme oz...
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Zase se ukázalo, že předčasné hodnocení uživatelů ČSFD je blbost a lidi to zase hodnotí jenom podle obsazení a podle POMA. No nic váš problém. Mocný vládce Oz je skvělá pohádka a líbila se mi víc, než Alenka. Od Oze jsem čekal pohádku, která bude nádherná graficky ale chudá příběhově. A na 100% to bude mít happy end. Skoro jsem se trefil. Dostal jsem pohádku, která je vážně nádherná a 3D jí příšerně sluší. Kdo může tak jděte do kina na 3D. Vyplatí se to. Je to pastva pro oči a to i kvůli Mile Kunis v latexu nebo co to má na sobě. Příběh je vážně slabší, ale kdo by čekal něco velkého od Disney? Happy end nastal to je jasné ale bylo tu pár překvapivých momentů což mě potěšilo. Kapitola sama o sobě je hraní Jamese Franca. On tak příšerně přehrával a ty jeho ksichty byli tak nepřirozený, ale i přes to se mi jeho hraní v této pohádce příšerně líbilo a strašně se mi do toho hodil. Nádherně udělaný jsou i jeho pomocníci opičák a porcelánová panenka. Opičák hází jeden vtip za druhým a panenka je roztomilá. Jedinou velkou chybou filmu je těch 125 minut. Ono to je vtipné a svěží 100 minut a ten zbytek je tam jenom pro okrasu. Ona to neni vata. Je to důležité pro další vývoj a děj, ale prostě to nudí. Moc jsem od této pohádky nečekal, ale když jsem se konečně dostal na ČSFD představení, tak jsem tam zašel a byl jsem příjemně překvapen. Mě to vážně bavilo. 75%
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5
Plné triků, zajímavostí, dějově schématické, scénáristicky slabší. Nejlépe ze všech hrála porcelánová panenka. S údivem jsem sledoval, jak to všichni herecky výrazně nepojali. Nastěnka v Mrazíkovi hrála ve srovnání s tímto filmem jak o život:). Možná to tak rejža chtěl, nebo to možná v originále znělo jinak, nebo jsem právě přistál po návštěvě Marsu a něco se změnilo:). Vlastně možná dobré pro děti od 6 do 12 let ( těm mladším dvakrát za film zakryjte oči před lítajícíma opicema, jinak to jde), ty se pobaví nad barevnými kouzelnými obrázky.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Já bych toto dílo vůbec nezatracoval. Dostalo se mi přesně to, co jsem očekával. Tedy příjemný příběh s krásnými herečkami, který jsem si mohl v klídku pozorovat. Celý ten děj nenudil, to rozhodně. James Franco nebyl až tak přesvědčivý, to za něj překryly až krásné herečky Mila, Rachel a Michelle. Spokojenost je na místě. Hezká pohádka na volný čas. Ten, kdo to kritizuje, musel očekávat asi něco jiného, to se stane. Ale už při přečtení názvu bylo jasné, že to bude pohádkový příběh, tudíž jaksi nechápu tak nízké hodnocení.
saboter
saboter
3 564 bodů
7
Jde o naprostý průměr který nadzvedává povedené 3D a efekty no začátek je naprosto divný začínáte efektně černobílém obrazu ale příběh a hlavního hrdinu nepochopíte a je na něm vidět že se vlastně zaměřuje na děti spustu věcí se nevysvětlí a je to srašně nepochopitelný a tom mluvý i scénář který je naprosto průměrný ale jde hlavně o slušný humor sjvělé herce a samozřejmně efekty mi češi se do říše Oz tolik nedostanou jako Američani(pro ně je to něco jako pro nás Popelka) ali i tak vás pohltí zpracování které ale je prakticky identické z Disneovky Alenky v Říší divů ale i tak je pěkně zpracované a i 3D musím pochválit které vás skvěle v táhne do děje a do určitých momentů nicméně film se snažil zujmou i starší a to se mu vamstilu protahovanýma dialogama a to hlavně na začátku a to děti může nudit ale i tak Sam Raimi se stim popral slušně a je film lehce nadprůměrné kvality.