Mama Gogo

56%

Komentáře a recenze 10

Dle relevance
N
85%

Titulní roli výborně ztvárnila Kristbjörg Kjeldová, herečka, která pracuje hlavně v divadle a v Mama Gógó dostala svou největší filmovou roli. Fridriksson prý léta čekal, až zestárne, aby ji mohl do filmu, který plánoval a připravoval, obsadit.

N
80%

Když porovnáte, jak umělohmotně a přikrášleně je téma smrtelné nemoci zpracováno v novém hollywoodském filmu Láska a jiné závislosti a jak v Mama Gogo, jasně spatříte rozdíl mezi produktem a skutečným filmem.

K
70%

A na druhú Kristbjörg Kjeld, ktorá sa úlohy Gogo zhostila s plným nasadením vo všetkých jej polohách. S prímesou originálnej severskej komiky vzdáva Fridriksson úctyhodnú poctu svojej krajine a nám ostatným dokazuje, že i obyvatelia Islandu majú čo povedať celému svetu.

M
70%

A aj keď film nepatrí medzi špičku vo Fridrikssonovej tvorbe, pre pozorného diváka, ktorý je vnímavejší na umelecké podnety než väčšina populácie, zaiste nebude na škodu zájsť do kina a nechať sa uniesť napríklad aj krásou islandskej prírody.

F
60%

Mama Gógó vůbec není špatný film, jen zkrátka neví, zda chce být rýpavou satirou současného evropského filmového průmyslu nebo posmutnělým portrétem stařenky trpící alzheimerovou chorobou. Ve výsledku tak není ani jedním. Škoda.

C
60%

Film je možná až příliš osobní a tu největší hodnotu má pro Fridrikssona samotného. Nicméně ani náročnější návštěvník kina nebude mít po hodině a půl pocit, že udělal chybu…

F
60%

Oddychový film, s množstvom zamýšľaním sa nad životom a smrťou. Po námetovej stránke je film hodnotný, po stránke spracovania to trochu škrípe.

F
50%

A to je na snímku asi nejvíc frustrující. Vidíte, jak je v některých momentech dobrý a nakonec vás zklame. Ve všem, co byste od dramatu či hořké komedie tohoto ražení čekali. Zůstane jen ta zmatená, hořká pachuť a slovíčko „divné“.