Válečný kůň

70%

Komentáře a recenze 43

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Spielbergovsky dokonalé. Dlouho jsem neviděl tak silný snímek,který mi dokázal vehnat i slzy do očí. Velmi emocionální zážitek,který útočí na divákovi city. Tohle není výtka,protože to vůbec nepůsobí prvoplánovaně a nuceně. To je Spielberg dokáže každý svůj snímek pojmout velmi lidsky a odvyprávět ho tak,že dokáže zahřát u srdce.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Pěkný příběh jednoho koně a všech, kteří mu nějak zasáhli do života. Je to romantický dobrodružný příběh, ale také slušný válečný kousek. Je jasné, že rozpočet pro Stevena Spielberga nebyl vůbec malý, válečné scény jsou totiž skvělé. Krásný mix žánrů s hollywoodskou příchutí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Těžko říct, proč se Spielberg rozhodl natočit tak patetický film. Protože patos a cukrkandl jistě nejsou omylem, ale cílem. A přes všechny úžasné scény to u pátrání po smyslu toho všeho zůstává. Nejsem tak znechucen, jak jsem očekával, obzvlášť proto, jak rychle film uteče. Ale jinak není co víc říct.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
War Horse - příběh koně. Po svěžím Tintinovi mi Spielberg znovu dokázal, že se na ty staré roky vážně zbláznil. Nebýt toho hodně slušného obsazení ve vedlejších rolích, tak asi tenhle nejnovější "mistrův" kousek nedokoukám. Steve - už za tu kameru nelez. 4/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Nezbývá než napsat, že Spielberg opět nezklamal. Zpočátku jsem měl sice trochu obavy, protože filmů o koních už bylo natočeno spoustu a pro filmaře se pomalu ztenčuje plocha, kam s tímto námětem šlápnout, a navíc krajně nesympatického a prkenného Irvina jsem po pár scénách vůbec nemohl vystát. Ale to by nesměl být za kamerou nejlepší režisér všech dob. Příběh pomalu nabral na obrátkách, Irvine vymizel ze scény a zbytečnost válečného konfliktu byla znázorněna o to silněji, že Spielberg už pojal trochu jiný pohled na zmíněné hrůzy a nesnaží se už tolik zaměřovat i na komerční úspěch, jak tomu bylo dříve. Válečný kůň je krásný snímek, který každého diváka musí zahřát u srdce, a závěrečný happyend je podán přesně odměřeným způsobem, aby dokázal dojmout a zároveň nenarušit celkový obraz a atmosféru. Chuť příběhu zkrátka zůstane na jazyku ještě hodně dlouho a rozhodně patří k těm, které bych si chtěl ještě někdy zopakovat..
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Steven je proste borec!
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Nějak jsem se k tomuhle filmu nemohl přimět díky jeho názvu, kdy jsem měl pocit, že půjde o něco americky patetického, ale dostalo se mi velice citlivého snímku i přes drsnost prostředí, ve kterém se povětšinu odehrává. Nevím proč jsem si vzpomně na kreslenou knížku Eckharta Tolleho o zvířatech, jež nás zachraňují před totálním šílenstvím lidské mysli. Co jiného je zákopová válka o kus bahna než manifestace lidského šílenství. Ten kontrast toho, co je v člověku životodárné a zároveň šílené, je patrný téměř celý film a je to natočeno s ohromnou citlivostí. Milé překvapení od Spielberga, od nejž jsem takový film rozhodně nečekal.
kedl
kedl
6 380 bodů
6
Spielberg a jeho sentimentální kýč, už se jenom opakuje a vykrádá!
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Sorry Stevene, jen za hudbu a výpravu se čtyři nedávaj... Kýč jak svině. Disney s jeho pohádkama je oproti tomu hadr. A ta stopáž!!!!???!!!! 55%
Floridsky
4 376 bodů
8
Spielbergův nepochopený válečný epos.