Vendeta

65%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
Zajímavý thriller,kterých u nás moc nevzniká. Příběh působí jakoby vykradl ty nejklasičtější americké snímky o pomstě a Ondrouš se nám to snaží prodat jako něco zcela nového,nevídaného. Jediné co tak stojí za vidění je výborný Ondra Vetchý a Oldřich Kaiser.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
Psycho drama po česku. Ve filmu se objevilo všeho všudy 10 herců a film působí, jako by byl natočen na lepší mobil za desetikorunu + denní gáže hercům, ale po chvíli mě film pohltil a oceňuji, jak slušný Thriller se Miloslavu Ondruškovi povedl. Temná atmosféra, dobře zvolená hudba. Za originalitu a zvládnuté zpracování za zřejmě nevelký peníz dávám trošku výše, než by si možná film zasloužil - 75%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Nepřesvědčivý film, o kterém bych si myslel, že ho natočil nějaký zapšklý důchodce zastávající názor, že nastupující generace jsou pouze perverzní sígři a nikdo s tím nechce nic dělat, policie je neschopná a tak dále. Nevím, jestli má být nějaký vtip, že "vůdce gangu" vypadá jak Justin Bieber, ale je to trochu málo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Vendeta sice trpí malými neduhy (ti 3 grázlíci byli fakt špatní herci a hodil by se i trošku vyladěnější scénář, protože během těch 80 minut se tu najde dost slabších pasáží), ale na druhou stranu nabízí dost sakra zajímavých scén (úvod, závěr, diktafon) a to ji v mých očích posouvá celkem vysoko. 6.5/10
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7.5
Intenzivní, syrové a hrubě nedoceněné. Poctivá žánrovka s nesmyslně zvolenou lživou reklamou a slabší první třetinou, kterou táhne dolů nepříliš důvěryhodná omladina. Jakmile ale nastoupí excelentní Ondřej Vetchý (a famózní Chmela, jenž nemá bohužel příliš prostoru), začne snímek nabalovat ohromné tempo, v němž doslova ucítíte na svém krku stahující se smyčku. A kdyby nic, minimálně geniální scénu s diktafonem Vendetě nemůže upřít nikdo. V tu chvíli bych je asi zabil sám...
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Na české poměry docela slušná podívaná. Za málo peněz hodně drsné muziky. Ondřej Vetchý rozhodně psychopata zahrát umí. Tohle kazí jenom ta roztřesená kamera, alias trend poslední doby.
limeta
limeta
5 175 bodů
7
Úsporné a napínavé, až moc depresivní, určitě vede k zamyšlení. Zajímavý film-těžké téma
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Už úvodem z vás Vendeta dokáže vyždímat emoce nasranosti (v tom dobrém, tvůrci to tak i zamýšlí), ale bohužel si tu "nasranost" neudržíte po celou dobu. Věčné odbíhání od ostatních příběhů bylo taky docela na škodu, protože vás zajímá jak to celé dopadne. Ale bohužel se to nedozvíte. Brutálně ostřihané a celkově působí nedodělaně. Ale přesto je Vendeta hlavně díky Vetchému to lepší z českých luhů a hájů. 60%
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5
To, že Ondřej Vetchý a Oldřich Kaiser umí hrát víme, ale co dál...? Co opravdu překvapí, jsou nečekané závěrečné titulky. Scénář ? Depresivní, bezlítostné zabíjení, kde napětí, které ve filmu je, je postaveno na tom, že se modlíte, jestli někdo přežije.
kubas369
4 086 bodů
6
Tři za snahu a za Vetchýho, jinak jsem čekal víc.