Nezvratný osud 5

63%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Nit osudu je tentokrát přetržena při pádu mostu a dočkáme se opět napaditých řešení "narovnání rovnováhy". Já mám celou sérii rád a považuji jí za nápaditou, přesto pětkrát a dost platí do písmene. Věřím, že další příběhy budou dříve, či později pokračovat a série bude oživena. Všechny díly považuji za více méně stejně povedené a když se někomu líbí, tak všechny a naopak.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Oproti předchůdcům krok kupředu, přesto je tahle látka strašně vyčerpaná. Hravost pár vražd to utáhne, ale vždy, když nikdo neumírá, nastupuje nuda.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Tahle série byla vždycky hlavně o způsobech úmrtí. Něco jako Saw. Ale tady to je víc "jako ze života" a ikdyž to někdy možná působí hodně nererálně, tak vám dozajista znechutí návštěvu určitých míst (já rozhodně nepůjdu na laserovou operaci očí) 6.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Tenhle film jsem viděl v autobuse na cestě do Deutschlandu a musím říct, že jinak bych si ho asi ani nepustil. Ale zklamanej jsem nebyl. Úvodní scéna z mostu je naprosto výborná a tvůrcům se opět podařilo umně namíchat mix humoru a horroru. Je to sice pořád stejná písnička, ale mě baví.
lamps
lamps
15 150 bodů
5.5
Úvod je skvělý a sesuv mostu je technicky i filmařsky naprosto dokonale zvládnutý. Ovšem vyloženě mě udivuje, že se tvůrci se stejným námětem pustili již do pátého pokračování, protože tento díl papouškuje jedničku doslova scénu od scény. Vize- únik před smrtí- pohřeb- přesně seřazená úmrtí- záchrana hlavních hrdinů a nakonec řádně vypiplaná finální scéna, kterou jsem dlouho dopředu očekával. Navíc na rozdíl od prvního dílu je nyní příběh až moc rutinní, úmrtí přehnaně vykonstruovaná a chybí tomu ten pravý hororový náboj a moment překvapení, o který se mohl režisér Wang před deseti lety naplno opřít. Pátý Nezvratný osud není špatný horor a v obsáhlém zástupu teen vyvražďovaček si stále drží celkem důstojnou pozici, ale doporučovat ho svým přátelům by mě rozhodně nenapadlo..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Přesně jak jsem očekával. Nic už mě v tomto dílu nemohlo překvapit. Vše jsem už mohl vidět ve všech předchozích dílech. Všechno se jen opakuje. Tvůrci nepřinesli žádnou novou inovaci v ději. Úmrtí byla skvělá, ale té krve bylo v několika záběrech až zbytečně příliš. Záběry na mostě se povedly. Samotný závěr navazující na díl první a tím uzavírající kruh byla jediná povedená věc z celého filmu.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
No zatraceně - po slabé troce a ještě slabší čtyřce přichází díl, který se vrací ke kořenům: pořádná expozice, výborný most, brnkání na nervy ukazováním nejrůznějších "falešných stop", poměrně vynalézavá úmrtí, použitelné postavy (i když hlavní hrdina by nemusel být takový "ňunínek") a Tony Todd v roli "pravé ruky smrti" (nechápu, že ho ve čtyřce vynechali). A hlavně naprosto skvělý konec, šitý na míru fanouškům série. Příjemné překvapení, které bych osobně viděl jako důstojné zakončení fenoménu.
kedl
kedl
6 380 bodů
4
Asi nejslabší díl celé série.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
2.5
Bože, kolikrát budeme muset prožívat to utrpení z dalšího slátaného dílu? Další nesmyslná vykrádačka, která postrádá logiku, ignoruje veškeré fyzikální zákony a kopíruje předešlé díly. Ještě k tomu ten spoiler na konci filmu, který má jakože navazovat na jedničku, to už byl fakt vrchol.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
2
Podle mě by tenhle díl nezvratnýho osudu měl bejt v žebříčku nejhorších filmů. Pokud jste viděli alespoň první tři tak vás pětka akorát nasere. Efekty jak v TV filmu, smrti hodně povědomé z předchozích dílů a hlavně je ve filmu mraky kravin. Normálně bych dal asi jednu hvězdu, ale protože už mě s tim stejnym průběhem tvůrci pěkně serou napálil jsem tomu odpad!. Nehorázně mě štve, že jsem u týhle kraviny ztratil svůj čas. 5% PS: Viděl jsem na DVD a ne v kině ve 3D což může být důvod nízkého hodnocení. DODATEK: Při namátkové kontrole odpadů jsem došel k závěru, že Nezvratný osud 5 mezi tuto elitu nepatří, takže zvyšuji na 1*