Obhájce

78%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
V rámci žánru nepřináší Obhájce vůbec nic nového,ale to co nabízí dělá prostě dobře a kvalitně. Soudních dramat se točí v posledních létech čím dál méně a proto je třeba každý takový inteligentní snímek ocenit. Po dvě hodiny má film stále co nabídnout a já se ani minutu nenudil.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Obhájce, který hájí padouchy se nakonec sám dostane do léčky jednoho ze svých klientů. Kvalitní thriller ze soudního prostřední, velmi spletitý příběh, který nechá diváka v nejistotě až do posledních minut. Vše funguje dobře včetně herců. Pěkná podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Inu, je to svým způsobem vcelku působivé soudní drama, ale v jistém smyslu s určitým nadhledem. Příběh trestního právníka na drobné případy ale za slušný honorář trávicí většinu času buď u soudu nebo v autě používající jako svou kancelář, zpočátku naznačuje spíše odlehčený zábavný snímek ze soudního prostředí. Jeho živelnost a styl života tomu všemu bez výhrad odpovídá. Když se však objeví velký případ po kterým chňapne všemi deseti, náhle se vše mění v drama a boj za spravedlnost, které diváka doslova uhrane. Pravda, jistá odlehčenost zůstává, ale přeci jen určité náhle vzniklé napětí nenechá chladným nad touhou se dozvědět jak to celé tedy dopadne. Matthew McConaughey ve své roli působí přesně tak jak ho známe a nijak se nesnaží zabřednout do ztemnělé vážnosti a důležitosti. Tady je asi jádro oné odlehčenosti, což dává všanc spíše filmové popkornové zábavě. A vůbec to není na škodu. Vznikl tak snímek sice s vážným tématem, ale s vkusným humorem sobě vlastním k jednoduché zábavné podívané.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Jedna z nejlepších rolí McConaugheye a zároveň hodně zajímavý příspěvek do žánru právnický thriller. Rozhodně by nemuselo zůstat jen u jednoho dílu... 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Jsou filmy, které lákají již od traileru a pak jsou takové, od kterých nic nečekáte. Obhájce je přesně ten typ filmu, jež vyhlíží jako tuctové americké právní drama a nakonec se z něj vyklube film o spravedlnosti ulice plný zajímavých zvratů a slušné práce s klišé žánru. Obhájce je solidní právnický thriller ze staré školy, který neurazí jak příznivce advokátů typu Paula Newmana, tak odpolední diváky kriminálek odkudkoli, doplňte si podle libosti.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Kvalitní, do poslední chvíle nečitelný scénář, stylová Furmanova režie, která plive na diváka jednu napínavou scénu za druhou a uhlazený McConaughey ve své zatím nejlepší roli po přelomu tisíciletí. Výsledek sice není tak působivý jako v Schumacherovu ČASU ZABÍJET, ale přesto se jedná o jeden z těch lepších právnických thrillerů, kterých už je Hollywood bohužel přecpán k prasknutí :-) Druhá projekce je povinností...
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
8
Když se v loňském roce spustila na Netflixu seriálová adaptace Connellyho předlohy, cítil jsem za povinnost nejdříve dohnat původní Furmanův film.. A zkrátka původní Obhájce je skvělý a i když obecně nechápu posedlost takovými seriály, tak v tomhle případě už v samotném filmu vidím potenciál, jak z toho udělat epizodní látku.. Obhájce s tváří Matthew McConaugheyho je jeden z hercových nejlepších výkonů (vedle Interstellaru a Jak ztratit kluka v 10 dnech) a kdyby on sám pokračoval do zmíněného seriálu, měl bych jasno.. Mickey Haller je prvotřídní advokát, pracující podle zásady, že je lepší se neptat, zda je klient nevinný. Ale od ostatních se odlišuje tím, že nemá kancelář, teda ne v tradičním smyslu. On totiž Mickey, aby ušetřil čas pracuje přímo na zadním sedadle svého vozu Lincolnu, v němž ho řidič celé dny vozí po městě, čímž se dostává klientům blíž a je takovou součástí místních ulic.. Ovšem zajímavé to pro něj začne být až tehdy, když přijme případ rozmazleného chlapečka z Beverly Hills, jehož rodina zaplatí cokoli, aby synka zachránila před justicí. Jenže klient je nevinný, což vhání Mickeyho do většího morálního zaujetí než by si sám přál.. Ale nebyl by to soudní film, aby postupným poodkrýváním pravdy nezačal advokát Mickey nejen pochybovat o svém klientovi, ale přímo i sobě samém.. Svěží podívaná, která se nebojí několikrát znovu zamíchat kartami, přeházet paradigmata a zvýšit svoji líbivost. Divácky velmi vděčná látka, kterou bych si dal s chutí brzy zase znovu.. (Ale ano, soudní dramata miluju!) 80%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Alright, alright, alright. McConaugheyho mám rád, protože mě každou svou rolí překvapuje. Ale v Obhájci se mi jevil úplně nejlepší. Přesný a naprosto profesionálně jednající právník, se v jeho podání stává tím největším frajerem, jakého jsem ve filmu zažil. Nehraje fér, ale hraje tak, aby vyhrál a momentálně má případ, ve kterém to ani jinak nejde. A on ostatně zbytek castingu je trefný ve všech ohledech. Tohle je poctivě napsaná soudní věc, která prostě funguje, i když je filmů ze soudního prostředí fůra. Naštěstí tento dokáže držet nečitelnost do poslední minuty a ještě k tomu přicházet s dalšími nápady, aby i po konci dokázal diváka podněcovat k zamyšlení.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
prijemne old schoolovsky pravnicky thriller, ktory skorej vyzera ako pilot pre nejaky serial nez plnohodnotny film. herci slusny, kamera iritujuca a pribeh by potreboval nejaky sokujuci zvrat aby vas odrovnal (nieco ako primal fear), lebo takto dokazete vinnika a jeho napalenie odhalit behom desiatich sekund.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Vynikající thriller z ne až tak zábavného prostředí advokátů a rozmazlených protekčních spratků, kteří si myslí, že jim vždycky všechno projde. Ale od toho je tady neúplatný obhájce Matthew McConaughey, který jim stylově zatne tipec.