Amazing Spider-Man

67%
Amazing Spider-Man
Plakát traileru

Jedna z nejoblíbenějších postav na světě se vrací na filmová plátna a ve snímku The Amazing Spider-Man odhaluje novou kapitolu ze svého života. V novém filmu, který se soustředí na dosud nezpracovaný příběh, jenž ukazuje odlišnou stránku příběhu Petera Parkera, hrají Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Campbell Scott, Irrfan Khan, Martin Sheen a Sally Field. Snímek režíruje Marc Webb podle scénáře Jamese Vanderbilta inspirovaného comicsovým příběhem společnosti Marvel, jehož autory jsou Stan Lee a Steve Ditko. Ve spolupráci se společností Marvel Entertainment film pro společnost Columbia Pictures produkují Laura Ziskin, Avi Arad a Matt Tolmach.

The Amazing Spider-Man je příběhem Petera Parkera (Garfield), mezi svými vrstevníky nepříliš oblíbeného středoškoláka, kterého v dětství opustili rodiče a jeho výchovy se ujali strýček Ben (Sheen) a tetička May (Field). Jako většina dospívajících se Peter snaží zjistit, kým vlastně je a proč se z něj stal člověk, kterým je. Současně má plnou hlavu starostí se svou první středoškolskou láskou Gwen Stacyovou (Stone) a společně proplouvají úskalími lásky, závazků a tajemství. Když Peter objeví tajemný kufřík, který náležel jeho otci, pustí se do pátrání po důvodech zmizení svých rodičů – které ho zavede přímo do společnosti Oscorp a do laboratoře dr. Curta Connorse (Ifans), bývalého otcova kolegy. Zatímco je Spider-Manovi předurčeno, aby se střetl s Connorsovým alter-egem Lizardem, je Peter nucen učinit zásadní rozhodnutí o způsobu využití svých schopností, která navždy změní jeho život a definují povahu jeho cesty k hrdinství.




Recenze: Amazing Spider-Man

Kinobox.cz
60%

Čím je ale člověk starší, tím méně ho film oslní. A v tom je největší rozdíl mezi Webbem a Raimim. Raimiho Spider-Man byl v rovině vyprávění nadčasový. Webbův bude poplatný době a za pár let se na něj zapomene.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Tuhle adaptaci mám hodně rád a zcela chápu její znovu natočení. Po Raimiho nepříliš povedeném třetím dílu chtělo studio začít znovu a vydělat nějakou tu korunku,proto není divu,že přišel tento Spidey. Obsazení je podle mne o chloupek horší než bylo v předchozích filmech,ale tato maličkost je zde dohnaná pořádnou akci a vtipem,který Spidermanovi sluší nejvíce.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
Prostě už to nějak není ono. Velká pauza, nové obsazení. Na mě už to příliš nezapůsobilo. Rozhodně se nejedná o propadák. Efekty šly dopředu, akce střídá akci, jen už to není ten Peter Parker, Andrew Garfield mi v této roli tolik nesedí, ale to je na vkusu každého diváka.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Nový Spider-Man se nezbavil puncu zbytečnosti, ale vše ostatní je už jen na pochvalu. Garfield je o třídu lepší než Maguire a nebojím se říct, že Webb než Raimi (a nikdo mi neříkejte, že se to nedá srovnávat - pokud se to nedá srovnávat teď, tak nikdy). Podařilo se propojit pro komiks typické hláškování s módním hledáním hloubky a vzniknul asi nejlepší spidermanovský film. S řadou chyb, které jde prominout. Bohužel důvody, které štáb prakticky nemohl ovlivnit, tedy celková zbytečnost, brání maximálnímu zážitku. Kdyby ten samý film přišel za pět let, šlo by ho mít ještě radši. Nefér, já vím. I tak spokojenost.


Dodatečné informace

Původní název:
The Amazing Spider-Man (více)
  • USA Amazing Spider-Man
  • USA The Amazing Spider-Man
  • USA A csodálatos Pókember
  • USA Čudesni Spajdermen
  • USA Čudesni Spider-Man
  • USA El sorprendente hombre araña
  • USA El Sorprendente Hombre Araña
  • USA Hämmästyttävä Hämähäkkimies
  • USA Niesamowity Spider-Man
  • USA O Espetacular Homem-Aranha
  • USA O Fantástico Homem-Aranha
  • USA Spiderman ha'mufla
  • USA The Amazing Spider-Man 3D
  • USA Zmogus-voras 4
  • USA Нова людина-павук
Premiéra v ČR:
12. 7. 2012
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
215 mil. USD
Tržby:
757,93 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Amazing Spider-Man je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Amazing Spider-Man


Podobné


Powered byJustWatch