Sanctum

58%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4.5
film mě vyloženě nebavil, příběh připomíná téměř sci-fi s přehranými scénami, myslím, že od reality má hodně daleko, i když je natočený na základě skutečné události. Chvílemi mě pobuřovaly evidentně polystyrénové skály pravidelného tvaru a herecké výkony byly taktéž prachbídné. Špatenka.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
Jeskynní drama s katastrofickými následky   vypovídá tento úžasný snímek sestavený na   základě zkutečných událostí. I   nejzkušenější potápěč jeskynními průplavy   může pocítit krutost přírodních zákonů a   nemusí z toho vyjít bez následků. Zoufalý boj   o život s ohromnou vůlí se dostat z podzemní   pasti je napsán s citem a s patřičným   psychologickým akcentem. Napětí stoupá   pozvolně a to až do nervy drásajících scén.   Dramatizace je tedy pozvednuta velice dobře.   Touha přežít je nadevše. Prolézat jeskyně   láká kdekoho, ale být odříznut a pomalu   propadat zoufalství by nechtěl zažít nikdo.   Tento příběh nechť slouží jako varování.   Nakonec, stát se může cokoliv.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Dokud se na začátku poletuje okolo jeskyně, jde zakamuflovat lecco. Jakmile se ale prostor zúží, je potřeba vyložit karty. A ten bluf je cítit na sto honů. Přesto nejsem nějak naštvaný, spíš jsem "nepřekvapený". A má to blíž k třem než k jedné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zase tak špatné to nebylo. Že někomu při přečtení jména James Cameron zvlhne p**el a pak naříká, že nedostal Avatara v jeskyni, je spíš věcí pro psychiatra. Já čekal survivol thriller v jeskyni a přesně to jsem dostal. S nečekanými dějovými zvraty a slušnou porcí napětí, která v kinech zas tak často k vidění není.. Určitě nebudu mít problém podívat se na Sanctum v budoucnu znovu. 6.5/10
avenis
avenis
8 061 bodů
7
Celkem realistické, hodně klaustrofobické, značně psychologické. Kdo je ten hodný a kdo je ten zlý? Nikdo. Všichni jsou v něčem dobří, v něčem špatní. Tohle mě na filmu asi bavilo nejvíc.Ale ještě teď se mi obrací žaludek nad skalpovanými vlasy... (25.3.2013)
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
6
Vlastně kdybyste vynechali první hodinu filmu, ani byste o nic nepřišli. V následujícím zbytku filmu, už jsem nalezl určité události, které mne přesvědčili, že bych měl dokoukat již celý film. Nevím, zda k mému štěstí, ale přeci jen jsem tento snímek dokoukal. Velký "boom" se jménem James Cameron se zjevně nekonal. 40%
saboter
saboter
3 564 bodů
5.5
S produkce Jamese Camerona jsem čekal více Film je hrozně pěkný ale vše tak celkem zkončí hrozně rychle .