Mrtvý princ

68%
Mrtvý princ
Plakát traileru

Mladý zamilovaný pár Honza a Mirka najde v bouři útočiště na zámku, kde jim místní kastelán Ondřej vypráví příběh, který se tu kdysi udál. Příběh prince, jehož život byl zakletý v náhrdelníku, ukrytém v útrobách ryby, příběh plný dramatického napětí, úkladů a osudových předpovědí... (TV program)




Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Pěkná kratší televizní pohádka se skvělými herci, kteří jsou v pohádkách jako doma. Některé interiéry jsou celkem směšné a záclony ze sedmdesátých let s moderním oknem oku příliš nelahodí, jinak je to pohádka, kterou udělali kvalitní svými výkony hlavně herci.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Klasická televizní černobílá inscenační pohádka upoutá především ve svém pohádkovém romantismu v době renesance. Poetické ladění přednesu dodává na síle umění a kouzlu příběhu v poněkud temné atmosféře ve spojení s černobílým obrazem. Televizní klasika, která už nové generaci nic neřekne, ale ty starší jistojistě potěší.
pitryx
pitryx
1 262 bodů
3
Umírání toho prince jsem se řehnil ještě deset minut poté. Jen se divím, že ještě během toho nestihl třeba turnaj rytířů nebo tak něco. Černobílá pohádka, kde jsou karty jasné a v podstatě nepřináší mnoho nového. Náznak nápadu tu však je. Herci to nebrali moc vážně, ale zase tak špatné to nebylo. Dávám však nižší hodnocení kvůli způsobu podání, tedy formou vyprávění třetí osoby. Nebylo to sice křečovité, ale rušilo mne to při sledování příběhu samotného.

Dodatečné informace

Původní název:
Mrtvý princ (více)
  • Československo Mrtvý princ
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění