Rychle a zběsile 2

62%
Rychle a zběsile 2

Volné pokračování úspěšného filmu, v němž hlavní roli hrála supersilná auta a nelegální uliční závody ve speciálně upravených vozech, nás tentokrát zavede do Miami. Někdejší policista Brian O'Connor při vyšetřování svého posledního případu selhal. On sám se sice cítí jako oběť, ale zároveň si je vědom, že za svůj prohřešek musí platit. Proto opustil Los Angeles a nový případ chápe jako svoji poslední šanci. Hlavním podezřelým je tentokrát bohatý obchodník, který s největší pravděpodobností, pod rouškou vývozních a dovozních aktivit, pere špinavé peníze pro jakýsi mezinárodní kartel. Víc než rok už je sledován celníky i policií, ale jediným výsledkem je poznání, že Carter Verone má živé styky s organizátory adrenalinových automobilových závodů. Vše je tedy na Brianovi, který už nemá co ztratit ...




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Po prvním dílu svalovec Diesel opustil tuhle sérii a tvůrci to vyřešili po svém. Na jeho místo obsadili ukecaného černocha v podání Tyrese Gibsona a tím dali nevědomky vzniknout jedné z nejoblíbenějších postav celé série. Roman Pierce je prostě živel a celý druhý díl byl díky němu velmi zábavný. Automobilové závody byly dobře provedené,tak jako vždy. Kamera si se závody dobře pohrála a svižným střihem nás lehce vtáhne do děje. Příběh byl průměrný a sloužil jen jako pojítko mezi různými automobilovými honičky. Nejlepší na filmu byla role pro překrásnou Evu Mendes.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Na jedničku to nemá ani omylem. Tento díl je toršku zábavnější, ale to neberu jako zásadní plus. Vin Diesel mi v tomto snímku prostě chybí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Pokračování úspěšného snímku nadzvedlo laťku hodně vysoko. Škoda, že Vin Diesel odmítl svoji účast. Úvodní závod zvedne adrenalin zcela adekvátně. Zápletka příběhu však postrádá veškerou originalitu, je předvídatelná, tudíž ničím nepřekvapující. Vše se odehrává na pozadí pouličních závodů, které jsou natočené skvěle. Dynamická kamera, rychlý přehledný střih, nablýskaná auta, dechberoucí závody a honičky, vše se tu povedlo, vše zanechává dokonalý zážitek. Rozhodně se nejedná o zklamání. Název 'Rychle a zběsile' potvrzuje svůj význam.


Dodatečné informace

Původní název:
2 Fast 2 Furious (více)
  • NSR Rychle a zběsile 2
  • NSR 2 Fast 2 Furious
Premiéra v ČR:
19. 6. 2003
Země původu:
NSR, Německo, USA
Rozpočet:
76 mil. USD
Tržby:
236,35 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Rychle a zběsile 2 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Rychle a zběsile 2


Podobné


Powered byJustWatch