Příběh rytíře

75%
Příběh rytíře

Ve 14. století byly turnaje vyhrazeny pouze šlechticům, ale přesto se stalo, že syn doškáře William Thatcher vstoupil na kolbiště a vyhrál. Jako chlapec se dostal do služby rytíře Henryho a provázel ho na cestách po Francii. Teď však jeho pán při jednom turnaji zemřel a William se rozhodl zkusit štěstí. Navlékl si jeho brnění, vymyslel si šlechtické jméno Ulrich von Lichtenstein a vyrazil do boje. Ale vydělávat si na živobytí jako potulný rytíř nebylo ve středověku nijak snadné. William a jeho přátelé, k nimž se přidává i budoucí slavný spisovatel Jeoffrey Chaucer, nejprve musí získat osvědčení o šlechtickém titulu, poté novou zbroj a v neposlední řadě také zvučné jméno. Když se však zahledí do očí půvabné lady Jocelyn, postaví se proti němu nebezpečný a zákeřný Adhemar, který chce obdivovaného mladíka zničit.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Zdařilý dobrodružný snímek,který si oblíbí hlavně něžné pohlaví a to díky blonďatému Ledgerovi v hlavní roli. Sám musím uznat,že mu tento film vážně dost sedl. Má to vtip,má to šmrnc,má to napětí,má to děj,má to vše co správný dobrodružný snímek má mít.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Příjemný film na jedno použití, kterému ale zoufale chybí "něco navíc". Ne že bych se nudil, jenom mě prostě příběh sám nezaujal natolik, abych ho někdy chtěl vidět znovu. Přesto rozhodně nejde o ztrátu času a určitě nelituju, že jsem mu tu hodinu a půl dal. Herci jsou docela sympatičtí.
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Příběh rytíře je fajn film, je vtipný, plný zajímavých scén na kolbišti a zároveň plný lásky i napětí a ta rocková muzika to jen umocňovala.

Dodatečné informace

Původní název:
A Knight's Tale (více)
  • USA Příběh rytíře
  • USA A Knight's Tale
  • USA Príbeh o rytierovi
Premiéra v ČR:
30. 8. 2001
Země původu:
USA
Rozpočet:
65 mil. USD
Tržby:
117,49 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Příběh rytíře je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch