Dredd

72%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Karl Urban v podání Dredda zachraňuje vše co před 17 lety Sly zpackal. Film má vše co se od něj očekává a i tak vám dá přece jen o něco navíc. Brutalita,která se nijak nemaskuje a je jedno jestli jste muž,žena nebo dítě. Od začátku je vám úplně jasné jakým směrem se film bude ubírat a jak vše musí skončit,ale při sledování této pecky si říkáte: No a co ? Dredd je konečně zfilmovaný tak,že se za to nemusí stydět a s protaženým ksichtem Karla aspiruje na jeden z nejlepších akčňáku roku 2012
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Tohle je přímočaré zpracování známého komiksového hrdiny.. bez zbytečných kudrlinek, film s nebojí pár kapek krve a je to solidní brutalitka. Všemu napomáhá droga, která zpomaluje rychlost vnímání času. Skvěle zahraný soudce Dredd, skvěle zahraná jeho parťačka. Krásná přímočará akce s dobrým vizuálem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Je až bizarně vtipné, jak strašně moc je tomuhle filmu jedno všechno, co tak upachtěně řeší jiné podobné kousky. Dredd je prostě badass polda, co zabije všechny, co mu chtějí bránit vykonávat povinnost. Nemá pozadí, nemá vývoj, nemá osobnost. Celou dobu vedle něj cupitá sexy blondýna, takže si říkáme "jo, jasně, románek na obzoru", ale kdepak - jemu to ukradené - on si jde za svým cílem. Kašle se tu na klišé i originalitu, prostě se jen jde kupředu. Svým způsobem je ale ten film svou absolutní a místy až absurdní vyprázdněností všeříkající.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Perfektní akční výplachovka. Jednoznačně nejlepší, která letos vznikla a která mě osobně sedla o dost víc než hodně podobný Serbuan Maut. 8.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Předně od tohoto filmu neočekávejte žádnou intelektuální sci-fi, tohle je stará dobrá ultranásilná podívaná prošpikovaná černým humorem, efektně zpomalených záběrů a vizuálem silně připominá District 9 její velkou výhodou je také režijní schopnost Petea Travise (Úhel pohledu), který je evidentně velmi dobrý vypravěč. Asi je zbytečné jakkoli chválit herecké výkony, v comicsovém žánru se přeci jen uplatňují jiná měřítka.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Vlastně je to takový Zátah 2 - akční nálož bez pevné příběhové kostry, ale v tomto případě bohužel i bez úžasných bojových choreografií, bez atmosféry a bez sympatického hlavního hrdiny. Karl Urban už měl za svou kariéru hodně lepších rolí a Pete Travis má určitě na víc než jen na bezduchou střílečku, která šetří emocemi stejně jako Dredd úsměvy. Pochvala za parádní námět a prostředí, za řádně krvavou akci a za to, že jsem se těch 90 minut ani na chvíli nenudil ... Znovu už to ale vidět opravdu nemusím.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Hlavně chválím akci, která je po celou dobu filmu. Avšak tohle je snad jediné co se povedlo. Netvrdím že to bylo špatné, ale rozhodně bych čekal trochu víc. No na druhou stranu to mohlo dopadnout i hůř. Já se bavil.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
6
Som rozpoltený! 4* alebo 3* ? .....Asi skôr 3. Je pravda ,že komiksu sa to drží ako kliešť človeka ,ale celkovo to nepôsobí dostatočne profesionálne ( ako nejaké lacné sci-fi béčko). Čo môžem na filmu pochváliť je vzťah medzi "rekrútom" a Dreddom ,zaujímavý vizuál ,drsnosť ,ostrú brutalitu a jednoduchý príbeh. Čo ,ale musím skritizovať je nekonzistentné CGI ,ktoré miestami vyzerá perfektne....a zrazu v ďalšom zábere je až smiešne hnusné. Ďalej musím sprdnúť aj dej ,ktorý je síce zábavný a jednoduchý ,no je plný dier a často primitívny. A slow-mo scény? Tie mi najviac liezli na nervy! Vyzerali neskutočne prefarbene a iba zbytočne naťahovali dej. Takže vo výsledku je film vpohode ,ale zároveň ho kazí totálne zničená produkcia (inak by to bol ukážkový komiksový film). Bohužiaľ mu musím v takomto stave udeliť tak maximálne 64% ,čiže 3* . Jedna z mála vecí ,čo ma na tomto filme bavila bol Karl Urban ,z ktorého sála rešpekt na míle ďaleko ,a čo som počul po neúspechu filmového Dredda ho skúšajú zoseriálizovať a Urban sa na tom tiež podieľa. Pokiaľ by to naozaj vyšlo vôbec by som sa nesťažoval , Urbana by som priam privítal. ....A nech si hovoríte ,čo chcete toto sa moc nepodarilo ,ale stále je to lepšie ako verzia z minulého storočia :)
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Drsný, akční, surový, brutální film, který musí docenit jak člověk, který o Dreddovi nevěděl a už vůbec ne o komiksu, ale určitě i fanoušci komiksu. Takhle se dělá akční film.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
vsetko co mi vadilo na dreddovy od stalloneho je tu odstranene, navyse to ma skvely soundtrack a spravne brutalny cierny humor...