Ocelová pěst

76%
Ocelová pěst
Plakát traileru

Charlie Kenton, vyčerpaný bojovník, který ztratil svou šanci na titul, když oceloví roboti o váze 2000 liber a výšce 8 stop převzali místa v ringu. Charlie, který teď není ničím jiným než bezvýznamným trenérem, si vydělává tolik peněz, že když dá dohromady podřadné roboty z vyřazeného železa, vystačí to tak na to, aby se dostal z jednoho místa, kde se koná ilegální boxerský zápas na další místo. Když se Charlie dostane na úplné dno, s váháním se spojí se svým odcizeným synem Maxem, aby vytvořil a vytrénoval soutěžícího pro šampionát. Jak se zvedají sázky v surové aréně, kde nikdo nehlídá pravidla, mají Charlie a Max navzdory vší nepřízni osudu při comebacku poslední šanci.




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Přepálená robotí rubačka,která překvapivě dobře funguje i v dramatické lince. Hodně mě překvapilo obsazení Jackmana,ale pravdou je,že do filmu se nakonec perfektně hodil a ve své roli mě přímo bavil. Jenže tento film není ani tak o lidech jako o robotech a jejich vzájemných zápasech. Z toho je jasné,že nás čekají audiovizuální orgie kde součástky létají vzduchem.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Zdařilý kousek. Příběh malého chlece, který trénuje robota k zápasům. Robot k tomu nebyl stvřen, přesto se stane šampiónem. JE to vlastně hollywoodský film ukazující, že USA je země neomezených možností, akorát, že v podání s roboty + happyendem. Vysoké hodnocení dávám hlavně kvůli zpracování. Příběh je na mě opět moc americký..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
O zápasech v aréně už toho bylo natočeno tolik, že v nějakou originalitu snad už nikdo ani nedoufal. A hleďme, přeci jen se ještě jeden nápad našel. Co tak proti sobě postavit roboty? To však vizuálně vypadalo na dost drsné sci-fi a tak se námět ihned náležitě obměkčil. Aby ne když hlavní postavou je vlastně malý Max a jeho robot. Otec Charlie Kenton, byť příběh otevírá, tu hraje až druhé housle. S robotím nápadem ale zřejmě nepřišel námět na příběh a tak se udělalo to, co by asi napadlo málokoho. Vzala se dějová linka ze snímku ´Do útoku a dle potřeby se patřičně přepracovala, dále se to ošperkovalo motivy a odkazy na snímek ´Rocky´, vložilo se to do klasické šablony a tím se vytvořila takřka rodinná podívaná především pro starší chlapce a jejich otce.  A tak během sledování, tohoto jinak dobře natočeného filmu, má znalý divák po celou stopáž dojem, jakoby už tohle všechno prostě někde viděl. Nové generaci diváků, na které se tvůrci zřejmě zaměřili,  to však nijak nepřijde a tak si snímek vychutnají v celé své parádě. Svůj účel pobavit to neomylně splňuje. Já bych si to však uměl představit v daleko drsnější podobě, tak snad příště.

Dodatečné informace

Původní název:
Real Steel (více)
  • USA Ocelová pěst
  • USA Real Steel
Premiéra v ČR:
10. 11. 2011
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA, Indie
Rozpočet:
110 mil. USD
Tržby:
299,27 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch