Ocelová pěst

76%

Komentáře a recenze 53

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Přepálená robotí rubačka,která překvapivě dobře funguje i v dramatické lince. Hodně mě překvapilo obsazení Jackmana,ale pravdou je,že do filmu se nakonec perfektně hodil a ve své roli mě přímo bavil. Jenže tento film není ani tak o lidech jako o robotech a jejich vzájemných zápasech. Z toho je jasné,že nás čekají audiovizuální orgie kde součástky létají vzduchem.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Zdařilý kousek. Příběh malého chlece, který trénuje robota k zápasům. Robot k tomu nebyl stvřen, přesto se stane šampiónem. JE to vlastně hollywoodský film ukazující, že USA je země neomezených možností, akorát, že v podání s roboty + happyendem. Vysoké hodnocení dávám hlavně kvůli zpracování. Příběh je na mě opět moc americký..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
O zápasech v aréně už toho bylo natočeno tolik, že v nějakou originalitu snad už nikdo ani nedoufal. A hleďme, přeci jen se ještě jeden nápad našel. Co tak proti sobě postavit roboty? To však vizuálně vypadalo na dost drsné sci-fi a tak se námět ihned náležitě obměkčil. Aby ne když hlavní postavou je vlastně malý Max a jeho robot. Otec Charlie Kenton, byť příběh otevírá, tu hraje až druhé housle. S robotím nápadem ale zřejmě nepřišel námět na příběh a tak se udělalo to, co by asi napadlo málokoho. Vzala se dějová linka ze snímku ´Do útoku a dle potřeby se patřičně přepracovala, dále se to ošperkovalo motivy a odkazy na snímek ´Rocky´, vložilo se to do klasické šablony a tím se vytvořila takřka rodinná podívaná především pro starší chlapce a jejich otce.  A tak během sledování, tohoto jinak dobře natočeného filmu, má znalý divák po celou stopáž dojem, jakoby už tohle všechno prostě někde viděl. Nové generaci diváků, na které se tvůrci zřejmě zaměřili,  to však nijak nepřijde a tak si snímek vychutnají v celé své parádě. Svůj účel pobavit to neomylně splňuje. Já bych si to však uměl představit v daleko drsnější podobě, tak snad příště.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Opět v krátké době nemůžu uvěřit, že tomu dávám čtyři hvězdy. Jackman, nesympatickej kluk a pomačkanej plecháč to ale vzali hopem a uvařili popcorn tak upřímný, že se na ně nejde zlobit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Tak trochu Over the Top říznutý Rockym s Transformerama. Naštěstí si z těhle snímků bere Ocelová pěst pouze to lepší a tak vznikl nebýt Warriora nejlepší loňský "sportovní" film. Závěrečný fight řadím jen kousíček níž než poslední emocionální mač ve Warriorovi...8/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Kombinace Krvavého sportu a Transformers se sympaťákem Hughem Jackmanem, který dokáže často utáhnout film, aniž by si to scenárista za svůj výkon zasloužil. V tomto případě Jackman zachraňuje i režiséra, mistra průměrnosti Levyho, jehož filmy vydělávají, ale mě opravdu nudí. Tento film jsem zhlédl navzdory jménu režiséra a na jedno zhlédnutí je oukej.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Koukatelná popkornovka s jasnou cílovkou, postavená na klišé boxerských filmů a spoléhající výhradně na ústřední robotí twist. Dopředu to táhne sympaťák Jackman a fajnově natočené souboje v ringu, kolena tomu pro změnu podráží předvídatelnost a délka, která je na takhle jednoduchý film až moc ambiciózní. Na jedno zhlédnutí ale určitě příjemný sci-fi závan do žánru Rockyho a spol.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Boje v ringu, respektive box, jsou super. Ještě zajímavější jsou, pokud proti sobě stojí roboti. Velmi poutavý film, který mě chytl a pustil až ke konci. Perfektní
  • hudba
  • akce
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Nápad zajímavý, ale je to celé v půli cesty k dokonalosti. Souboje robotů mají šmrnc a Jackman opět dokázal, že hrát umí. Jenže, hlavní postavy jsou prázdnější, i když se to nemusí hned zdát. Jackman a Goyo sice vypadají jako otec/syn tým, ale třeba Evangeline Lilly má dost málo prostoru a není nijak důležitá pro příběh. Závěrečný souboj má ale silné emoce, tak dávám 70%.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Na tenhle film jsem se moc těšil, protože jsem čekal, že se roboti budou řezat od začátku do konce, ale pak se tam vetřel ten malej harant a bylo z toho hned rodinný drama, jak vyšitý. Na dvouhodinovej akční film tam bylo fakt hodně málo akce.