Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

58%
Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

Závěrečná část světoznámé upírské ságy nás naposledy zavede do světa, kde upíři a vlkodlaci bojují nejen o svou lásku, ale i o vlastní životy. Novorozená upírka Bella a její manžel Edward mohou být konečně navždy spolu a šťastní, ale příchod jejich pozoruhodné dcery Renesmee uvede do pohybu nebezpečný řetězec událostí, které pro ně mohou skončit katastrofou. Rodina Cullenových se ale rozhodne bojovat a kontaktuje přátele z celého světa, aby spojili své síly a postavili se vládnoucímu rodu Volturiových. Velkolepá bitva, kde vítězství může vše změnit, právě začíná. Napínavé a romantické pokračování filmu Rozbřesk vám připomene proč se Twilight sága stala fenoménem a ukradla srdce dívkám a ženám po celém světě. (oficiální text distributora)

 




Recenze: Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

Kinobox.cz
50%

Je to naprosto průměrná fantasy pro teenagery, šitá na míru nekonfliktní době, v níž skutečná krev neteče, láska neumírá a kde se vše nakonec vyřeší slovy. Což vlastně není to úplně nejhorší poselství budoucím generacím. Mohlo to být mnohem, mnohem horší.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Celá tahle upíří série je pro mne těžko stravitelná. Herci jsou vesměs příšerní,furt se zde chodí bez trika,příběh je hloupý,ale ta závěrečná bitva nebyla úplně marná. Nasnímaná byla dobře a navíc byla správně brutální. Jenže to co nasleduje hned po ní mne vrátilo pevně na zem,abych si uvědomil,že vlastně sleduji pohádku pro dospělé a v pohádkách se přece neumírá.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Zatímco předchozí první část čtvrtého příběhu pojednávala o událostech v době těhotenství Belly, v této druhé části se dítě narodí, krapet povyroste a je snaha její existenci za každou cenu obhájit. A opět je i snaha o epos za použití dějství, které by vystačilo a na daleko kratší stopáž. Režisér Bill Condon však tentokrát celý dějový koncept pojal více uvolněně, takže co se týče napětí, a vůbec celkové atmosféry, se bohužel šlo o nějaký ten stupínek dolů. A je to škoda, neb konec měl být nadevše velkolepý a to hlavně v rámci emočního vypětí. Co se týče vývoje, charakterově nejvýraznější je Bella, která už není naivní dospívající holčičkou, ale v podstatě již mladou ženou odhodlanou bojovat nejen za své dítě, ale i za své ideály a za to, co miluje. Nejdelší scéna je o vyjednávání a přesvědčování, která by si rozhodně zasloužila daleko větší dramatizaci a napětí. Takto se jen ponuře opakuje dojem zbytečné natahovanosti, které absolutně nic nepřináší. Po předchozím díle tedy zklamání, které jen vyvolalo dojem, že je rozdělení do dvou filmových dílů naprosto zbytečné a že se tak stalo jen kvůli většímu výdělku z kin.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
2
Pojď, Ede, zúčtujeme! Dnes naposled...Technicky opět o něco snesitelnější a opět je to úplně jedno. Nekonečně vyprázdněný film, který neuráží ani tak svou hloupostí jako třeba Nový měsíc (když v něm není nic, nemůže v něm být mnoho hloupého), ale právě prázdnotou, absolutní absencí vnitřku. S hrůzou zjišťuju, kolik lidí je ochotno na to přistoupit a říct si "není to tak hrozný". Nic horšího než film, který otupuje a film, který se otevřeně hlásí k hlouposti diváka, není! Díky bohu je to ale za námi. Dokonáno jest! Teď jen odpočítávejme vteřiny, než se na tenhle pseudofenomén zapomene. Tipuju, že budou stačit prsty jedné ruky. 10 %


Dodatečné informace

Původní název:
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
  • USA Twilight sága: Rozbřesk - 2. část
  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn: Part Two
  • USA Twilight sága: Úsvit - 2. čast
Premiéra v ČR:
15. 11. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
120 mil. USD
Tržby:
829,75 mil. USD (celosvětově)

Další z kolekce Twilight sága: Rozbřesk - 2. část


Podobné