Zdrojový kód

78%
Zdrojový kód
Plakát traileru

Když se kapitán Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) probudí v sedadle příměstského vlaku, netuší, kde se tam vzal. Naproti němu sedí Christina (Michelle Monaghan). Colter ji vidí poprvé v životě, ale Christina ho očividně dobře zná. Colter Stevens zjišťuje, že se probudil v těle jiného člověka. Než se stihne z nastalé situace vzpamatovat, je vlak rozmetán silným výbuchem.

Colter byl totiž zapojen do vládní mise, která je založena na experimentu nazvaném Zdrojový kód, který Colterovi umožňuje na chvíli existovat v paralelní realitě - v těle Seana v chicagském příměstském vlaku. Seanovu identitu může využívat pouze osm minut, má tedy právě osm minut na odhalení bombového útočníka. Zdrojový kód zvládá poslat Coltera do stejného časového úseku vícekrát. Získává tak více času, ale situace se mu může snadno vymknout z rukou…




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
K dokonalosti opravdu chybělo málo. Film o kterém jsem nevěděl vůbec nic a pak se na mě z nenadání vyvalila taková nálož napětí a emocí,až mi to zařezalo trenky mezi půlky. Jake Gyllenhaal je opravdu výborný herec,ale to už přece dávno víme,tak proč se nenechat unášet se zatajeným dechem jeho skvělým hereckým výkonem až do samotného finále.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Tento film je velmi podařený. Podobné téma, jako ve filmu Na hraně zítřka. Tyto filmy mě vždy baví povedou-li se. Tento film za povedený považuji. Nečekal jsem zázrak, proto mě film velice překvapil. Napětí a akce ve vyváženém poměru. Zkrátka moc dobré.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6
Příběhy kde se skáče časem mají ve vínku hlavně nebezpečí v tom, že se při sledování dá lehce ztratit v ději. Tady to však nijak neplatí. Vyprávění je srozumitelné a hlavně plynulé. Jenomže to nějak nestačí. Originálního tu není zhola nic. Skákání v čase do stejné doby s úmyslem změnit minulost v zájmu bezpečnosti tu už párkrát bylo a to jak ve filmové, tak i v seriálové podobě. Efekty se zdají být při dnešních nárocích odfláknuté a objevuje se zde i několik hluchých míst. Snímek vědomím tedy prošumí a zanechá neblahý pocit o promarnění šance tvůrců vytvořit minimálně aspoň zajímavý biják.

Dodatečné informace

Původní název:
Source Code (více)
  • USA Zdrojový kód
  • USA Source Code
Premiéra v ČR:
21. 4. 2011
Země původu:
USA, Kanada, Francie
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
32 mil. USD
Tržby:
147,33 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Zdrojový kód je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch