Sherlock Holmes: Hra stínů

78%
Sherlock Holmes: Hra stínů

Sherlock Holmes býval nejchytřejším mužem salónu... až dosud. Na scéně je ovšem nový kriminalistický mozek - profesor Moriarty (Jared Harris), který se intelektuálně Holmesovi nejen vyrovná, ale jeho cit pro špatnost spolu s naprosto chybějícím pocitem svědomí mu vlastně může pomoci slavného detektiva předstihnout. Když najdou rakouského korunního prince mrtvého, podle důkazů, jak je interpretuje inspektor Lestrade (Eddie Marsan), to vypadá na sebevraždu. Ale Sherlock Holmes usuzuje, že princ se stal obětí vraždy, která je navíc pouze kouskem větší a daleko a zlověstnější záhady, kterou zkonstruoval profesor Moriarty. Při výkonu služby spojené se zábavou Holmes najde stopu v podzemním pánském klubu, kde Holmes spolu se svým bratrem Mycroftem Holmesem (Stephen Fry) zapíjejí poslední noc svobody Dr. Watsona. Právě tady se Holmes seznámí se Sim (Noomi Rapace), cikánskou kartářkou, která vidí víc, než prozrazuje. Vyšetřování se stává ještě nebezpečnějším, když se Holmes, Watson a Sim dostávají na starý kontinent. Prohnaný Moriarty je pořád o krok napřed a spřádá sítě smrti a zkázy. Všechno je součástí většího plánu, který, pokud vyjde, změní celé dějiny. (oficiální text distributora)




Recenze: Sherlock Holmes: Hra stínů

Kinobox.cz
70%

Sherlock Holmes: Hra stínů je důstojným navázáním na povedený první díl s jediným (zato důležitým) nedostatkem – moment překvapení je pryč a místo svěžesti se dostavuje pocit rutiny, která sice šlape, ale chybí tomu ona nenucená hravost. Pořád to stačí na silný nadprůměr.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Pro mne je toto pokračování stejně dobré jako první díl. Sherlock v podání Downeyho je stále správný exot a Law mu opět dobře sekunduje. Kamera a vizuál jsou i tentokrát poutavé a oku lahodné. Akce je dobře nasnímaná a ty různé spomalovačky mají své kouzlo. Ritchie i tentokrát zabodoval.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Další podařená Holmesovka, ve které září Robert Downey jr. i když to není rozhodně jeho osudová role. Nejakčnější Sherlock Holmes, jaký byl dosud natočen. Triky skvělé, akce výborná, příběh slušný. Trošku mi kalí kvalitu moderní pojetí tohoto nejslavnějšího detektiva, který byl vždy považován za konzervativního v chování.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Režijně typický RItchie - to je moc dobře. Dějově ale naprosto zbytečná nástavba jedničky. Bohužel. Příjemný film na jednu návštěvu kina. 65 %


Dodatečné informace

Původní název:
Sherlock Holmes: A Game of Shadows (více)
  • Austrálie Sherlock Holmes: Hra stínů
  • Austrálie Sherlock Holmes: A Game of Shadows
  • Austrálie Sherlock Holmes 2
  • Austrálie Untitled Sherlock Holmes Sequel
Premiéra v ČR:
5. 1. 2012
Distributor:
Warner
Země původu:
Austrálie, USA
Rozpočet:
125 mil. USD
Tržby:
334,62 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Sherlock Holmes: Hra stínů je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Sherlock Holmes: Hra stínů


Podobné


Powered byJustWatch