Sherlock Holmes: Hra stínů

78%

Komentáře a recenze 72

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Pro mne je toto pokračování stejně dobré jako první díl. Sherlock v podání Downeyho je stále správný exot a Law mu opět dobře sekunduje. Kamera a vizuál jsou i tentokrát poutavé a oku lahodné. Akce je dobře nasnímaná a ty různé spomalovačky mají své kouzlo. Ritchie i tentokrát zabodoval.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Další podařená Holmesovka, ve které září Robert Downey jr. i když to není rozhodně jeho osudová role. Nejakčnější Sherlock Holmes, jaký byl dosud natočen. Triky skvělé, akce výborná, příběh slušný. Trošku mi kalí kvalitu moderní pojetí tohoto nejslavnějšího detektiva, který byl vždy považován za konzervativního v chování.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Režijně typický RItchie - to je moc dobře. Dějově ale naprosto zbytečná nástavba jedničky. Bohužel. Příjemný film na jednu návštěvu kina. 65 %
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Z logických důvodů už Game of Shadow nemohla tak příjemně překvapit jako první Sherlock, ale i přesto je tohle pokračování celkem zdařilé. Hlavně nesrovnávat se seriálovým Holmesem, protože ten vážně kopu mnohem vyšší ligu. 7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Takhle ona už jednička nebyla žádná bomba, zejména díky digitálním nesmyslům, které bohužel pokračují i ve dvojce. Je to velký a drahý film, ale skutečně jsem se u něj nudil a nebavil mě.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Ještě lepší než jednička. Neuvěřitelně skvěle rozpracovaná hra na kočku a na myš, skvělý Moriaty, lepší vztah Sherlocka a Watsona a skvělé zvraty.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Povedené pokračování, které se nese v duchu předchozího dílu. Zajímavá zápletka, špičkování mezi Watsonem a Holmesem, efektní záběry a dostatek humoru. Vážně povedené.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Stejná pohoda jako první díl. Měl jsem strach, že Guy Ritchie nevstoupí dvakrát do stejné řeky a film mě zklame. No omyl a znovu příjemné překvapení. Nemám důvod dávat tomuhle filmu menší hodnocení než prvnímu dílu. Takže znovu 80 procent.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Podobný "upgrade" jako z jedničky na dvojku Pirátů: Postavy schematicky poletují z A a do B a po chvilce je vlastně jedno, co se na plátně odehrává. Celá účast diváka se dá charakterizovat přítomností postavy cikánské věštkyně Noomi Rapace: I ta se filmem jen tak prokouká a téměř promlčí, protože nemá pražádný prostor k řádnému nahlednutí celému detektivnímu pátrání pod pokličku, natož odhalování indicií. Ritchie valí na plátno jednu zpomalovačku za druhou a zahlcuje omamnými vizuály, ale jako vypravěč příběhu, který strhne, selhává. Zbývá série schematických honiček se zaměnitelnou choreografií, průběhem i vyústěním, na jejímž konci přetrvává hořký pocit, že doyleovský arcidémon Moriarty si rozhodně zasloužil mnohem důstojnější duel. 5/10 [Londýn, 6/12/2011]
Pas
Pas
6 225 bodů
8.5
Hollywoodská dvojka se vším dobrým i špatným, co k tomu patří. Ústřednímu tandemu to pořád skvěle šlape (i když chvílemi je Holmes už magor přes čáru), děj má patřičnou zašmodrchanost, akční scén jsou velkolepé a Jared Harris je překvapivě skvělý Moriaty. Svěžest předchozího dílu ale zmizela a úvodní hodinka několikrát padne v tempu na zadek. Jinak jde ale o důstojné navázání, které je naštěstí s postupujícími minutami lepší a lepší (přičemž Ritchie má zpomalovačky neskutečně na háku). Finále je výborným způsobem nekompromisní.