Na doraz

66%
Na doraz
Plakát traileru

Od režiséra Todda Phillipse přichází nová komedie „Na doraz“ v hlavní roli s Robertem Downeym Jr. a Zachem Galifianakisem. Tuhle nesourodou dvojici svede shoda náhod na společný road trip, který jim oběma nakonec změní život. Robert Downey Jr. hraje Petera Highmana, kterému se mělo narodit první dítě už před pěti dny. Peter spěchá na letiště v Atlantě, aby stihl let domů a mohl být u porodu se svou ženou. Jeho nejčistší záměry se ale naprosto zvrtnou, když díky náhodnému setkání se snaživým hercem Ethanem Tremblayem (Galifianakis) musí Peter opustit letadlo a vydat se s Ethanem z Atlanty na road trip, při kterém zničí několik aut, početná přátelství a Peterovy poslední nervy.




Recenze: Na doraz

Kinobox.cz
65%

Na doraz šlape celkem slušně, neboť se ve filmu pořád střídají lokace a ústřední dvojice je opravdu dobrá, i když onu potřebnou chemii hledá možná až neúměrně dlouho. Na pořádnou komedii je to ovšem pomalé a na cokoli hlubšího zase příliš povrchní. Nenudil jsem se, ale to je asi tak všechno.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Po minulém "spálení" s Hangover jsem tentokrát neměl příliš velká očekávání a to se nakonec i vyplatilo, protože jsem dostal nezávadnou jednohubku s klasickým Zachem NikdyNevyslovímTvéJméno a v rámci možností snesitelným Downeym, (jehož parketa je ale prostě někde jinde)...5,5/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
V podstatě solidní komedie s klasickou zápletkou. Bez peněz, dokladů a s blbcem na krku. Situace jsou vtipné jen mi přišlo nemístné plivnutí na psa ze strany Roberta Downeye v záběru kdy mu prasknou nervy a vynadá svému ''spolucestujícímu''. To bylo trapné. Jako celek je to vtipné a zábavné pokoukáni.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6.5
Nelze tomu upřít několik nápadů i slušně nastíněné charaktery. Humorem je to ale hrozně nevyvážené, takže film sem tam zcela nerozumně přepne z komediální road-movie do něčeho, co by mnohem líp vypadalo ve filmu Adama Sandlera (třeba bitka s vozíčkářem je úplně mimo). Downey i Galifianakis to táhnou, i když Downey je tentokrát minimálně využit. To Galifianakis působí mnohem živěji a překvapivě utáhne i dramatičtější sekvenci. Je možná škoda, že se tvůrci neodvážili víc zatlačit na dramatickou linku, protože těch několik málo vážnějších momentů je nečekaně silných. Skoro mám podezření, že to na papíře byla hořká komedie a pak někomu došlo „ale sakra, lidi chodili na Pařbu ve Vegas, tak to musí být hlavně taškařice“. Ani ryba, ani rak, ale nenudil jsem se.

Dodatečné informace

Původní název:
Due Date (více)
  • USA Na doraz
  • USA Due Date
  • USA Deadline
Premiéra v ČR:
2. 12. 2010
Distributor:
Warner
Země původu:
USA
Rozpočet:
65 mil. USD
Tržby:
211,78 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Na doraz je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch