Neznámý

68%
Neznámý
Plakát traileru

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) se probere z komatu po autohavarii v Berlíně a zjistí, že ho  jeho vlastní žena (January Jones) vůbec nepoznává a jeho identitu si přivlastnil úplně cizí muž (Aidan Quinn). Úřady, které mu nevěří, ho naprosto ignorují. Pronásledují ho tajemní nájemní vrazi a on je sám, unavený, na útěku.

S pomocí nečekaného spojence (Diane Kruger) se po hlavě vrhá do smrtelné záhady, která ho přinutí pochybovat nejen o jeho příčetnosti a identitě ale i o tom, jak daleko je schopný zajít, aby odkryl pravdu.




Recenze: Neznámý

Kinobox.cz
70%

Čekat vyloženě inteligentní thriller by tudíž bylo naivní. Je nicméně bez debat, že je Neznámý o notný kus chytřejší, než žánroví kolegové (minimálně se mu dobré dvě třetiny daří napínat, jak to s hlavním hrdinou je?).


Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7
Mysteriózní spiknutí, nebo černá můra s amnézií, která vám "změní" identitu? Můžete zapomenout, že jste terorista? A proč by potom šli proti vám? Pokud si myslíte, že kombinace obou možností (amnézie, krycí identita) může být jenom křeč, budete mile překvapeni. Ale připravte se na možnost, že kolem nesmrtelného hlavního hrdiny se budou kupit mrtvoly přátel i nepřátel. Nepřežije skoro nikdo ...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dost povedená vykrádačka Bournea, řekl bych...Neeson jako vždy parádní, Kruger jako vždy nádherná a Bruno Ganz v roli, která si vysloveně žádá o nějaký spin-off. 7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Serra umí velmi dobře připravit napínavé i akční scény a drží se v intencích staré školy. Digitální efekty jsou redukovány na minimum a když se objeví, nejsou nic moc. Neznámý je ovšem především herecká podívaná a je škoda, že někteří herci nedostali více prostoru. Film je tak především one man show Liama Neesona, člověk se občas potěší pohledem na chladně půvabnou January Jones (X-Men: První třída), jejíž herectví oceníte až po skončení filmu a obarvenou Diane Kruger. Do kategorie lepších podívaných pak film zařazuje Bruno Ganz a zejména fantastická scéna Ganze a Franka Langelly (Wall Street: Peníze nikdy nespí, Frost/Nixon), se kterou se Serra vypořádal bravurně.


Dodatečné informace

Původní název:
Unknown (více)
  • NSR Neznámý
  • NSR Unknown
  • NSR Neznámy
Premiéra v ČR:
14. 4. 2011
Distributor:
Warner
Země původu:
NSR, Německo, Francie, Velká Británie, USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
130,79 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch