Čtyři lvi

69%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
2.5
To dobré hodnocení je pro mne opravdovou záhadou. Film vlastně ani nevím čím chce být? Má to být komedie,nebo to mám brát vážně? To je vlastně úplně jedno,protože film nefunguje z žádného hlediska.Tomuhle jsem se vážně nedokázal zasmát. Pro mne jedna z nejhorších anglických komedii co jsem měl možnost vidět.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
O tom, že i plánování teroristického útoku může být s těmi správnými magory neskutečná prdel. Ovšem i přes ty nabušené dialogy mě na konci filmu zamrazilo.. 8/10
avenis
avenis
8 067 bodů
7
Obávám se, že tento úsměvný sarkastický film nikdy nepoběží ani na ČT ani na Nově ani na Primě. Přece si to nechceme rozházet s EU, žejo? Každopádně já tento počin považuji za velmi odvážný a vtipný. I když trochu drsně vtipný. Současné útoky na civilisty dávají tomuto snímku úplně jiný kontext a tak bych se nedivila, kdyby skončil v novodobém trezoru. (26.2.2018)
Hare77
Hare77
2 051 bodů
8
Výborný film o muslimském šílenství a mučednících, parodie, nebo skutečnost? Sice festivalový film, ale výživný.
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
8
Absurdní zábavka o netoleranci, šílených sebevrazích, klasický černý britský humor, který mě bavil. Jo, je to festivalová záležitost, není to lidovka, ale chvílemi člověk přemýšlí, jestli jsou to fóry, nebo skutečnost. Pět lupičů a stará dáma v hrubém novodobém pojetí. Když tak člověk vidí co se děje, tak už to není ani humor, i když ze šílenců se dělá ten nejlepší, ať už to byli třeba náckové, nebo dnešní extrémní muslimové.
  • po právu cena britských filmařů BAFTA: Výjimečný debut britského scénáristy, režiséra, nebo producenta
Melody Harkness
Melody Harkness
1 032 bodů
1
Horší ptákovinu sem dlouho neviděla. Opravdu nechápu ta dobrá hodnocení, kde k nim tento film přišel? Neviděla jsem tam nic vtipného, opravdu nic. Jen trapnost nad trapnost a snahu o vtipy, které vycházeli úplně do prázdna. Se scénaristou bych na pivo nešla, unudil by mě dřív než by opadla pěna.