Fimfárum - Do třetice všeho dobrého 3D

61%
Fimfárum - Do třetice všeho dobrého 3D
Plakát traileru
Jak obři na Šumavě vyhynuli Pohádka se odehrává ve světě lidí a ve světě obrů. Štáb filmového týdeníku vypraví do šumavských hvozdů odhalit pravdu o tom, zda tam opravdu žijí nebo nežijí obři, hrající pradávnou hru „na většího“.   O kloboučku s pérkem sojčím aneb Král měl syny Král si vysoko v horách zapomněl klobouček se sojčím pérkem a teď se mu po něm ve stáří zastesklo. Cesty do hor jsou však složité a je otázkou, zda dojede Rychlomilův Bugasseratti nebo Bull-Bagr Speciál královského syna Siloslava. Nebo že by přeci jen moped třetího syna Honzy?   Rozum a Štěstí Dá se žít bez rozumu, nebo bez štěstí? Když spolu páni Rozum a Štěstí uzavřou sázku, rozhodnutí o jejich nepostradatelnosti má potvrdit hloupý pasák vepřů Ludvík.


Recenze: Fimfárum - Do třetice všeho dobrého 3D

Kinobox.cz
60%

Z Filmfára doslova dýchá obrovská radost, chuť a talent všech zúčastněných, od režisérů přes výtvarníky až po hudební skladatele. Lehce unaveného kritika až obrozenecky dojímá, kolik schopných tvůrců u nás máme, kteří by mohli točit další animované filmy (nejen ty zaštítěné Werichovým jménem a obrovskou oblibou jeho vtipných a neúprosně trefných pohádek). O to víc na Filmfáru zamrzí neduhy, se kterými se potýká i hraný film - slabší scénáře, chybějící dramaturgie. A v daném případě i snaha natahovat, jak se dá to, co by normálně udělali nejspíš kratší, kdyby ve výsledku nepotřebovali dosáhnout na celovečerní metráž.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Sympatický film, to ano, ale jen díky Werichovi. Sám o sobě je docela zbytečný.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
6
Do tretice všetko dobré? No nepovedal by som. Po druhom diely som čakal nejaké suprové finále ,ale dočkal som sa len obrovského sklamania. Miesto nejakých super poviedok som tu dostal nejaké nezmysly z moderného diania ( u druhej poviedky ma išlo od hnevu roztrhať ) a jediná poviedka ,ktorá za niečo stojí je tá posledná. Tiež môžem svoje povedať k 3D animácii ,ktorá je tu zbytočná a hlavne je neskutočne nevkusná a odporná. Vlastne nechápem kde sa stala chyba ,všetko vyzeralo tak očarujúco skvele a nakoniec to dopadlo tak ,že sa z nejakých záhadných okolností už nepodarilo spojiť víziu filmárov a Wericha. A ja stále nechápem ako je to možné! Veď to už v minulosti dokázali! Ale úplná katastrofa to nebolo ,len z toho bohužiaľ vznikol ťažký priemer a vrchol rozprávkového nevkusu ( urobiť stredovekú rozprávku s modernými vymoženosťami a poviedku kde sa neudeje nič je teda fakt úroveň :/ ). Za super poviedku o šťastí a rozume dávam slabých 60% Not great, not terrible....Čo by si o tom asi pomyslel Werich?
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5.5
Za třetí povídku - pohádku, Rozum a Štěstí, dávám palec směrem vzhůru. Výtvarně a dějově nejlepší. Vtipy na současnot, reklamu a podobně mě spíš rušilo, než pobavilo. Film jsem viděl s dětmi ve 2D. Nevím, jestli animované pásmo krátkých pohádek je stále zralé pro kina, i když je to od Wericha. Ne vše je přenostitelné. Smíchu pomálu, napětí nizonké, werichovské moudro lehce zaniká. Kdyby raději na motivy Rozum a štěstí někdo napsal scénář pro večerní stopáž, bylo by to asi lepší, či vhodně spojil poslední povídky v jednu, tak jak to udělal Svěrák s Čapkem v Lotrandovi a Zubejdě...ale každý jak chce. Jako pásmo večerníčků pro dospělejší, ze všech tří filmů, by to bylo asi lepší, povídka po povídce. Ale jak říkám, každý jak chce. Animace má lepší úrovbeň než předchozí snímky ( třetí podívka ).

Dodatečné informace

Původní název:
Fimfárum - Do třetice všeho dobrého 3D (více)
  • Česká republika Fimfárum - Do třetice všeho dobrého 3D
  • Česká republika Fimfarum - a treia oara-i cu noroc
  • Česká republika Fimfárum - Három az igazság
  • Česká republika Fimfarum: The Third Time Lucky 3D
  • Česká republika Le jardinier qui voulait être roi
Premiéra v ČR:
10. 2. 2011
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika

Další z kolekce Fimfárum - Do třetice všeho dobrého 3D


Podobné


Powered byJustWatch