Od soumraku do úsvitu

76%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Od soumraku do úsvitu je spojením dvou velkých kamarádu a výborných filmařů. Scénář nenapsal nikdo jiný než Quentin Tarantino a režie se ujal obrovský talent Robert Rodriguez. Výsledkem se tak stal výborný akční nářez,který si libuje v černém humoru. První hodinka filmu je naprosto geniální a s nástupem upíru na scénu se film změní v krvavé žně,které nemusí každý skousnout.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Příběh nese jasný rukopis Quentuna Tarantina, zejména pak první polovina, která se mi líbila a těšil jsem se, jaký masakr zažiji v podání dvou bratrů, z nichž jeden je totální psychopat ( Q.Tarantino ) a druhý inteligentnější zloděj a gauner ( G. Clooney ). To co se událo v druhé polovině jsem nečekal.. zvláštní upíří masakr, který se mě osobně moc nelíbil. Suma sumárum 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Údajně se původně jednalo o dva scénáře. Jeden pojednávající o dvou prchajících bankovních lupičích do Mexika a druhý o upírech provozující restauraci lákající k sobě své oběti. Quentin Tarantino se je rozhodl spojit a vytvořit tak jeden film. Na režijní stoličku se posadil Robert Rodriguez a to by nebylo, aby z toho nebyla filmová žánrová pecka. A je. Film je tímto odlišný, ale zato brilantní a nezapomenutelný. První polovina dějství je drsná dramatická akční jízda a ta druhá už velice zábavná upírská etuda plná vizuálních efektů, typických masek a hlavně černého humoru. Takový mix všeličeho. Přechodem z gangsterky do upírského hororu je scéna s vystoupením sexy tanečnice, kterou se střihla Salma Hayek. Tak tady musela spadnou brada snad každému. Celkově je film šílený, krapet masochistický, ale zato zábavný a podmanivý. A že se příběh dá odvyprávět jedním dechem? No a co? V jednoduchosti je síla a duo Tarantino - Rodriguez nám to tímto předvedli.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Jeden z těch dokonalých nesmyslů, u kterých se nedá nudit. Tarantino a Clooney jsou zajímavá dvojice a Rodriguezovy šílenosti z filmu dělají dvě hodiny jednorázové zábavy, která vás buď urazí, nebo rozesměje. Kdybych neviděl Planetu teror, dám 80%, ale teď už vím, že to jde i jednorázověji, hloupěji a nevkusněji (takže lépe). 70%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Nejlepší Rodriguezovo dílo, které svému úspěchu vděčí z velké části Tarantinovu scénáři. První půlka je vynikající gangsterkou, která se zlomí Salminím sexy příchodem na scénu v nehoráznou upírskou řežbu. Tenhle film se nikdy neohraje. 90%
muzz
muzz
18 035 bodů
9.5
Dva filmy v jednom. První půlka akční, druhá najednou s jakoby komiksovými upíry - pro mne velké překvapení, to bych od Tarantina nečekal :) Jako vždy vynikající Harvey Keitel, i George Clooney. Skvělý ve své trojroli je Cheech (pussy seller před hospodou je prostě boží). Skvělý konec filmu - aztécká pyramida s propastí se závěrečnými titulky, minimum přeživších. A na kytaru hrál (přesněji řečeno na lidské torzo hrál) Tito a s ním jeho Tarantule! Kdo by si všiml Salmy Hayek, kdyby netančila na jejich melodie Když se setmí apod. :)
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Pokud přežijete nekonečný proud vulgarit a přenesete se společně s tvůrci na stejnou vlnu, tak se budete brzy hodně smát. Rozhodně to není horor, i když nechybí litry krve, není to ani gangsterka, i když nechybí přestřeka a pořádný výbuch. Za to komedie je to výborná, drsná, vtipná, řádně krvavá a pěkně úchylně zahraná.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Řádění upírů bylo velice dobré. Masky povedené a občasný humor taky nebyl na škodu.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Co dodat... První polovina filmu výborně napsaná, skvělá atmosféra a výborný casting. Extrémně jsem si to užíval, ALE (!) pak přichází scéna v baru, která rozděluje celý dojem z filmu. Kouzelná Selma Hayek se v okamžiku promění v upíra. Tenhle snímek jde rázem úplně někam jinam :( Za první půli 5* a nic jiného, co s druhou to je otázka, ale asi 2* - celkově tedy 4* a to fakt protože dokud se neobjeví upíři, tak se jedná o nadstandartní snímek. 70%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Když se sejde mistr dialogů a mistr vystřeleného olova, asi byste těžko čekali filozofický počin. Perfektní hlášky, akční scény naprosto bravurní a nápadů, že by to vystačilo na 5 dalších filmů. Je to neskutečný brak, ale tak perfektně zvládnutý, že je to stejně jedno.