Tacho

42%
Tacho
Plakát traileru

Černá komedie TACHO vypráví příběh úspěšného závodníka rally Alexe Bolda (Daniel Landa), který má nehodu při závodech a jeho těžce zraněný spolujezdec s ním odmítá jet další soutěž. Alexův manažer Levent zoufale shání náhradníka, ale Alex si nakonec vybírá do nejdůležitějšího závodu sezóny úplně nezkušenou Lucii. Jeho největší soupeř Němec Weber se už vidí jako vítěz. Na stupních vítězů se ovšem vidí i slovenský mafián Jožo, který k sobě povolává nejlepšího spolujezdce Slovenska Julu. Jula zrovna nezávodí, protože se zamotal do podvodného obchodu s lanýži a bojí se o život. Angličtí závodníci Charles a Dave se naopak nebojí ničeho a poctivě trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rally...




Recenze: Tacho

Kinobox.cz
35%

Zápletka tuctová, jakkoliv v českém filmu prakticky nevyužitá (částečně Dědeček automobil a Upír z Feratu), struktura chaoticky intuitivní, figury ploché, emoce minimální, vedlejší linky opravdu vedlejší, tedy zbytečné a realizace amatérsky nadšenecká, což nedokáží zakrýt ani hodně ostré nůžky střihače Filipa Issy.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Není to zas tak zlé jak napovídá hodnocení na různých serverech. Film má celkem spád a své tempo drží od začátku až do konce. Landu mám rád jako muzikanta a jako herec mi také vůbec nevadí. Největším průšvihem filmu je tak samotný scénář. Spojení Landa - Landa nevyšlo a proto to občas film bere přes zuby.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
1
Myšlenka byla asi dobrá, ale nějak se to sesypalo. Děj vůbec není rozpracovaný a plynulý. Vše skáče z jednoho dějství do druhého zbrkle a bez logiky, tudíž nic nedává smysl. Komedie? Sportovní motoristický film? Ne, ohromný filmový omyl. Emocionální vsuvka nefunguje vůbec. Trénink na závod… Sakra, ti si ale věřili. V závodě by do cíle ale rozhodně nedojeli. A závod jako takový postrádá veškerý sportovní duch a patřičnou závodní dramatičnost a napětí. Už přímý přenos závodů Really v TV je daleko lepší a rozsáhlejší podívaná. Vlastně není pořádně ani poznat, co tímto filmem vlastně chtěli tvůrci říct. Amatéřina tu sálá z každé minuty. Ne, tento film neměl ani vzniknout. Je to urážka všech automobilových sportovních filmů, dokonce i napříč žánry.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
1.5
Mohlo to byt horsi, Landa umi "hrat" i toporneji...coby fanouska do motosportu, mne zaujalo hlavne prostredi, ve kterem se film odehrava (rally)

Dodatečné informace

Původní název:
Tacho (více)
  • Velká Británie Tacho
  • Velká Británie Adepts
Premiéra v ČR:
2. 12. 2010
Distributor:
SPI/ Film Europe
Země původu:
Velká Británie, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění