Sráči

55%
Sráči
Plakát traileru

Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády…Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu…




Recenze: Sráči

Kinobox.cz
80%

Pomineme-li debutová Pravidla lži, v nichž Sedláček řešil ještě mezilidské vztahy v obecné a nadčasové rovině, pak je stále patrnější, že s každým dalším filmem přitvrzuje. Od ještě více či méně laskavého pozorování (Muži v říji) se přes kousavou ironii (Největší z Čechů) a analytickou kritičnost (Rodina je základ státu) posunul ve Sráčích až k neskrývané jízlivosti a posměšné jedovatosti. Propojení socialismu s kapitalismem a mafiánů s hrdiny skrz Michala Davida a jeho hudbu je možná zkratkovité a pro zmíněného zpěváka a skladatele ne úplně zasloužené, každopádně ale výstižné a velmi působivé.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Beru, že od televizního filmu nemůžu čekat zázraky, ale takovouhle "sračku" jsem od Sedláčka nečekal..Zhlédnuto hlavně kvůli místním reáliím, které místy způsobovaly záchvat smíchu (tohle ocení jen "našinec"), ale nakonec i přes tohle lákadlo jsem měl problém Sráče dokoukat. Závěrečná přestřelka byla jak z té nejlepší parodie na krimi filmy.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
8
Na televizní film je to paráda. Sedláček to umí hezky realisticky. Například v porovnání se Svobodovou Dominou je to jako nebe a dudy. (Sedláček nebe, Svoboda dudy.) Jo a víš, co má cikán bílýho? Cikán má bílýho poslouchat :)

Dodatečné informace

Původní název:
Sráči (více)
  • Česká republika Sráči
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Sráči je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch