Rodina je základ státu

69%
Rodina je základ státu
Plakát traileru

Rodinné drama a zároveň road movie s prvky hořké komedie, které líčí příběh Libora, bývalého učitele dějepisu, který se vypracoval na manažera banky a zapletl se do nelegální finančních machinací. Když po Liborovi začne pátrat policie, rozhodne se, že vezme rodinu na výlet na Moravu, kde bude mít možnost vysvětlit nastalou situaci. Po cestě se staví i ve Strážnici, kde se setkávají s bývalými spolužáky z fakulty, a pak zamíří do Beskyd, kde nakonec policie rodinu dostihne a Libora zatkne. Snímek Roberta Sedláčka má odrážet stav dnešní zkorumpované společnosti a vyobrazovat proměnu slušného člověka ve zločince. 




Recenze: Rodina je základ státu

Kinobox.cz
85%

Robert Sedláček představuje zcela ojedinělý zjev v současné české kinematografii, solitéra, který jde se sebezničující upřímností po tématech, která zajímají především jeho samotného.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Robert Sedláček jednou určitě natočí naprosto špičkový film, o tom už skoro nepochybuju. Rodina je základ státu to není, hlavně kvůli občasnému šustění papírem a nepřesvědčivosti, ale má k tomu sakra blízko.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Ikdyž mě po pár minutách zamrzelo, že nejspíš nebudu sledovat politický thriller (protože úvodní scéna v kanceláři měla neskutečné grády). tak celkový výsledek je víc než dobrý. Ano i takhle skvěle se dá natočit road movie, taky se u ní zasmějete, ale na konci spíš zůstane hořký úsměv. Sedláček po megaSráčích opět pevně v sedle. 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Ze začátku solidní epizoda německé kriminálky i s potřebným vizuálem, která se v polovině změní na vykrádačku Intimního osvětlení Ivana Passera, což je docela trhlý, ale chvíli je to zajímavý. Jinak se to vleče, smysl to moc nedává a když to skončí, tak si na to asi moc nevzpomenete. Igor Chmela je v hlavní roli dobrý.

Dodatečné informace

Původní název:
Long Live The Family! (více)
  • Česká republika Rodina je základ státu
  • Česká republika Long Live The Family!
Premiéra v ČR:
13. 10. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Čeština:
Rodina je základ státu je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch