Afrika aneb Češi mezi lidožravci

77%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Neuvěřitelný pokles kvality. Opakování vtipů se jmény a slovy už po tisící není účinné, ale povětšinou trapné. Cimrmany mám vážně rád, ale tohle se krutě nepovedlo. Poznat, kdy je téma opotřebované, je taky umění...
Fingon
16 886 bodů
8
A kolik členů že má váš kmen?
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Copak Jmelí,... ALE JMELÍ! Všimli jste si, kolik se letos urodilo jmelí? Strašně, v korunách stromů to vypadá, jako nějaká orlí hnízda. A víte, že jmelí je cizopasník? Ale jděte. No, jo, my na to chodíme se synem, každý Vánoce. A co je pravdy na tom, že přináší štěstí? Jistě, jinak by to lidi nekupovali. Á jak vy to trháte? No syn vyleze na strom s pilkou a já čekám dole. A jak se dorozumíváte? No já takhle stojím dole a zavolám na něj nahoru... HÁZEJ!...Afrika aneb, keď sa dokáže nájsť stred medzi cudzokrajným humorom bez sprostých stereotypov a rasizmu je ďalšou s výborných Smoljakovo / Svěrákových Cimrmanoviek. Nájdu sa tu názory, že od nového tisícročia je vidieť značný pokles kvality, ale ja sa s týmto názorom nestotožňujem. Stále je to značne nápaditá komediálna jednoaktovka plná hlášok, nápadov, gagov a Imela. Tohoto diela som sa práve najviac obával kvôli neprimerane veľkej odlišnosti od jeho predchodcov, no teraz už viem, že to bolo neopodstatnené. Pokiaľ by ste týmto u Cimrmmana začali, vôbec by ste o nič neprišli. Skrátka rovnaká premisa ako zbytok hier zo Žiškovského divadla, ale zase v inakšom prevedení. Nováčika môže zamrzieť len absencia Smoljaka ako účinkujúceho. 90% a Známka: A .... Znám.....znám....Znám křišťálovou studánku, Kde nejhlubší je les, Tam roste tmavé kapradí a vůkol, rudý vřes...A preto deti čítajte povinnú poéziu. Nikdy neviete kedy si vás zoberie do huby nejaký kanibal :)
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Už jste také narazili na potíž s hodnocením Cimrmanových her? Ona to tedy není až taková zapeklitost, ale jak hodnotit méně jak 100% hru, na kterou se opakovaně rádi podíváte a úžasně se pobavíte a přitom nepatří k těm nejoblíbenějším - tak taková je pro mě Cimrmanovská Afrika.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
6
Čím novější hra, tím slabší. Afrika společně se Švestkou jsou na tom asi nejhůře.
65David21
65David21
1 693 bodů
9
Velice solidní hra, jako vždycky, ale je tu zbytečně až moc časté opakování vtipů a jak je známo: opakovaný vtip přestává být vtipným, což je asi hlavní důvod, takhle nízkého všeobecného hodnocení. Seminář jako pokaždé slušný a celkem i vtipný :D.
Dalo se z toho holt vytřepat více, ale pořád to je Cimrmanovka. Laťka je hodně vysoko.