Modrý tygr

46%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Petrson
Petrson
4 166 bodů
4
Nádherný název, hezká myšlenka, ale scénář 10%, nehledě na to, že je to celé nějaké nijaké. Navíc zmatené v čase, prostoru, rekvizitách a hlavně v příběhu, který byl jen lapidárně naznačen. Chybí i náznak rozuzlení, pokud neměli všichni vlastně prohrát, ale asi se bourala botanická a lázně ne. Logika v mnoho případech chyběla. Je zvláštní se pustit do tak náročného filmu "bez scénáře."Výborný Jan Hartl, byl tam potencionál, ale neměl prostor. Animace moc hezké, ale samoúčelné. Graficky čistý plakát a pěkně zpracované závěrečné titulky. Plus body tedy za animace (styl jako ve filmu Kdo pak by se vlka bál?) a pěkně nabarveného tygra.
saboter
saboter
3 564 bodů
5
Solidní ale nic moc ale celkem se čeakolo že bude něco víc jako český Scuker Punch ale nakonec stoho neni celkem nic moc ale pořád ujde ale z,atený příběh ale nic moc.
  • kouzelnost fantasie,herci
  • celkem nuda,nic moc ale dost zkažený příběh
harry456
harry456
2 437 bodů
1
Nic moc.
Hare77
Hare77
2 051 bodů
4
Nepochopil jsem, co to bylo za město, stát, dobu, lidi. Bomba by byla, kdyby to mělo příběh a bylo to celé animované, krásně animované. Proč cizinci v českých filmech tak trčí?
hroufie
1 416 bodů
5
Být to krátkomerážní snímek hodnotím velmi vysoko. Takhle je prostě ve filmu příliš hluchých míst.
davsuch
davsuch
1 057 bodů
3
Kdybych na tento film šel do kina, tak bych chtěl vrátit vstupné. Kromě námětu a docela vydařené výpravě, není film ničím zajímavý a chce to docela trpělivost dokoukat jej do konce. Jestli si něco z filmu obnáším, tak je to pocit, že někteří lidé umí dělat dobrá kouzla s lokacemi a že jen dobrý nápad nestačí k tomu, aby vznikl dobrý film.
  • tvůrci dokázaly vykouzlit z pražských lokací docela příjemné prostředí
  • v celku dobrý námět na film pro děti
  • nevalné herecké výkony
  • pomalé až nudné vyprávění
  • neucelenost příběhu
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
2
V Modrém tygru jde především o spor mezi alternativním a konzumním - materialistickým. Jednak jej můžete chápat jako pohádku, druhak jako příběh ze současnosti o věčném souboji rozumu a citu, duše a těla. Ta základní dějová linka se rozpíná mezi dvěma póly, staromilskými rodiči dvou dětí, kteří na sebe při prvním ohledání tak nějak zbyli, když je opustili jejich původní protějšky. Je tady botanická zahrada, opuštěné, chátrající místo s patinou ovšem (!) a je tady taky velkolepý návrh ultra slizkého starosty Rýpa (docela obstojně hrající, velmi špatně nadabovaný Daniel Drewes) na vybudování hypermoderní, komerční zóny, kde budou moci ulítávat všichni super trendy lidi.Doteď ok, problém je v tom, že se mimo jiné (viz níže) moc nepodařilo rozpracovat jednotlivé figury. Tak například holčička by měla být ztělesněním dětské imaginace, ale ve filmu jen tak mátožně „čaruje“ a motá se od jedné bezkrevné představy ke druhé. To vytváří dojem nepřesvědčivosti, neuvěřitelnosti jejího světa. Spíš to opravdu zní jako nádor v hlavě, než něco, v čem by se dalo bezpečně existovat, kam by se dalo utíkat, schovat před okolní nepřízní, nepřátelským nebo nesrozumitelným světem.Potíž je pro mě také, jak se nepodařilo převést vyprávění pro děti, jak jim ho zpřístupnit na úrovni, kterou si zaslouží. To bude nejspíš největší kámen úrazu. Rodiče, jejich ratolesti a dost možná i proklamovaná zvířata tato snaha ve finále asi odradí. A to hlavně proto, že vzniká jakýsi neumětel, ani ryba, ani rak.
Vali
Vali
221 bodů
4
Krásný nápad, ale bylo to naprosto bez pointy! Některé scény tam byly zbytečné ..... Ale celkem dobrý film :)
agatka-drozdova
15 bodů
3.5
Celkem dobrý film, ale chyběl mi tam v tom příběh-němělo to žádnou pointu. A některé scény mi přišli zbytečné a přehnané.