Cesta k ráji

59%
Cesta k ráji
Plakát traileru
New York 1946. Tři bratři - Cosmo, Victor a Lenny Carboniové nežijí zrovna v přepychové čtvrti tohoto velkoměsta, nýbrž ve čtvrti chudiny. Chtějí se dostat z úplného dna na nejvyšší příčky pomyslného společenského žebříčku. K této vidině se snad nejsilněji upne Victor, kterému se nakonec podaří vydělat v ringu velké peníze.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
7
Kterak si chtěli tři bratři ve čtyřicátých letech v New Yorku vydělat velké peníze boxem. Sylvester Stallone se po úspěchu snímku 'Rocky' (1976) cítil silný v kramflecích, i když mu to bulvár dával setsakramentsky sežrat. Svou pílí se mu splnil sen a tak se dostal mezi horní společenskou vrstvu. Jednoduše řečeno, ze špinavého sklepa se díky Rockymu proboxoval až na hvězdné nebe a chtěl všem ukázat, že něco takového může dokázat každý. A tak si sedl a napsal scénář k novému filmu, kde použil své vlastní zkušenosti. Snímek nakonec i sám režíroval a střihl si i jednu z hlavních rolí. Děj se odehrává v italské čtvrti, které se odjakživa říká Hell's kitchen (pekelná kuchyně). Tady se Sylvester v roce 1946 narodil jako první dítě sicilských přistěhovalců. A právě tuto dobu v plné míře ve scénáři zohlednil. A tak není rozhodně ani náhoda, že opět použil boxerskou sportovní disciplínu. Stejně jako ve snímku 'Rocky' se snažil o moralizování o tom, že když se chce, tak to prostě jde. Jenom že už to nemělo takovou kouzelnost, jako měl Rocky. Těžko posoudit, jestli za neúspěch může bulvár, který Sylvestera neustále očerňoval, každopádně snímek dopadl tak, jak dopadl. Ono to vlastně ani po dějové stránce moc originalitou neoplýválo. Cosmo Carboni svým charakterem jakoby Rockymu Balboovi z oka vypadl. Vlivem své scenáristické vize to byl zřejmě Sylvesterův záměr, ale ukázalo se to být jako špatný nápad. Když se ale na to podíváme v dnešní době, tedy s patřičným odstupem, zase až tak špatně ten snímek nevyznívá. Je to prostě jen další obyčejný sportovní film o boxu, jako každý jiný. Jen se při sledování opravdu musí zapomenout na Rockyho, jinak to prostě nebude ono.
martin2560
martin2560
426 bodů
6
Tady by se dalo říct že "italský hřebec" sedí jako prdel na hrnci.Vic než v Rockym.Silvestr Stallone v tomto snímku působí opravdu jako "carborana"Děj je o třech italských bratrech, kteří hledají uplatnění v těžkých dobách poválečného New Yorku.Scenář není jak ze žurnálu ale takový průměr.Je to Stalonneho práce,a přeci jenom je to především herec.,Tak to podle toho vypadá.Neni to vyloženě nuda,ale spíš průměr.Predstavte si Rockyho který se odehrává ve 40 tych letech ...Tak to na mě působilo.A Stallone tam má roli spíš jako manažera.Bitky za něj odmaká Lee Canalito.Ktery ve filmu víc rozdává rány než mluví.

Dodatečné informace

Původní název:
Cesta k ráji (více)
  • USA Cesta k ráji
  • USA Paradise Alley
Země původu:
USA
Tržby:
7,19 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění