Twilight sága: Rozbřesk - 1. část

51%
Twilight sága: Rozbřesk - 1. část

V první části závěrečného dílu strhující upíří romance s názvem Twilight sága: Rozbřesk se Bella Swan (Kristen Stewart) a Edward Cullen (Robert Pattinson) po svatbě vydávají na líbánky do Ria de Janeira, kde se konečně, stranou všeho a všech, mohou naplno oddat své lásce. Jejich štěstí, ale netrvá dlouho. Bella zmítaná prudkou vášní k upírovi Edwardovi, ale zároveň upřímnou náklonností k vlkodlakovi Jacobu Blackovi (Taylor Lautner), brzy zjišťuje, že čeká dítě. Těhotenství s upírem pro ni však znamená fatální hrozbu. Čeká ji tedy bouřlivý rok plný lásky, pokušení i ztrát. Musí se s konečnou platností rozhodnout, zda vstoupí do temného, ale lákavého světa nesmrtelných, nebo zda bude žít plnohodnotným lidským životem. Nevyhnutelnost tohoto rozhodnutí se vine celým Belliným příběhem jako červená nit, na níž visí osudy obou kmenů – upírů i vlkodlaků. A jakmile se Bella rozhodne, dojde k celému řetězu nečekaných událostí, jež mohou mít nedozírné následky.

Twilight sága se jak v knižní, tak filmové podobě stala skutečným fenoménem. První tři díly filmového zpracování vidělo v českých a slovenských kinech přes 900 tisíc diváků.




Recenze: Twilight sága: Rozbřesk - 1. část

Kinobox.cz
60%

Populární upíro-vlčí série o jedné osudové lásce vstupuje do svého finále. Čekat od první části Rozbřesku rozmach ve stylu Harryho Pottera by bylo naivní (a zřejmě v to ani nikdo nedoufá). Přesto se tu povedl malý zázrak.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
2.5
Konečně finále. Tedy ta slabší půlka finále,protože druhý díl měl aspoň pořádnou "jako" bitvu a zajímavý nápad na zvrat. Tento díl je tak opět nesnesitelnou podívanou plnou rádoby herců,kteří nemají co dělat před kamerou. Hrůza,kterou jsem dokoukal jen s velkým sebezapřením.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
7
Čtvrté volné pokračování je rozděleno do dvou dílů a asi je to dobře, neboť se nemuselo až tak moc krátit z předlohy. Pro použití do filmu však k určitým úpravám přeci jen došlo, ale to je zcela běžné. Atmosféra je tedy tentokrát o něco dramatičtější a vůbec celkově zajímavější. Kvůli ratingu PG 13 se však divokostí hodných žánru i tak nelze dočkat. Problematika kolem Edwarda a Belly je zpracována impozantně, takže divácky chytne a drží až do poslední minuty. Ale jo, když se všechny ty pojaté události vezmou dohromady, svým způsobem toho zase tolik není, takže se mnohé scény mohou zdát zbytečně natahované, ale v rámci právě onoho napětí co bude a co z toho nakonec vznikne se takový koncept jeví jako správný tah. K tomu sem tam nějaká ta malátnost, snaha o mírnější emoce a podmanivost daného spektra a máme film, který je, dle filmových zákonitostí filmových pokračování, lepší, než předchozí díly. Kdo z diváků chce drsnější jízdu, nelze jinak než odkázat na akční filmovou sérii 'Underworld' (2003 - 2016). Tady to stále jede po romantických kolejích.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
2
Slizké, oplzlé, perverzní, pedofilní soft porno pro idioty. Můžeme diskutovat o tom, jestli jsou kamera a střih na vyšší technické úrovní než minule (což asi jsou), ale to téhle sérii z žumpy pomůže jen těžko... Kdo to hodnotí nadprůměrně, musí mít nějakou úchylku, psychickou poruchu nebo komplex z dětství.


Dodatečné informace

Původní název:
The Twilight Saga: Breaking Dawn: Part One (více)
  • USA Twilight sága: Rozbřesk - 1. část
  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn: Part One
Premiéra v ČR:
17. 11. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
110 mil. USD
Tržby:
712,17 mil. USD (celosvětově)

Další z kolekce Twilight sága: Rozbřesk - 1. část


Podobné


Powered byJustWatch