Twilight sága: Rozbřesk - 1. část

52%

Komentáře a recenze 49

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2.5
Konečně finále. Tedy ta slabší půlka finále,protože druhý díl měl aspoň pořádnou "jako" bitvu a zajímavý nápad na zvrat. Tento díl je tak opět nesnesitelnou podívanou plnou rádoby herců,kteří nemají co dělat před kamerou. Hrůza,kterou jsem dokoukal jen s velkým sebezapřením.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
7
Čtvrté volné pokračování je rozděleno do dvou dílů a asi je to dobře, neboť se nemuselo až tak moc krátit z předlohy. Pro použití do filmu však k určitým úpravám přeci jen došlo, ale to je zcela běžné. Atmosféra je tedy tentokrát o něco dramatičtější a vůbec celkově zajímavější. Kvůli ratingu PG 13 se však divokostí hodných žánru i tak nelze dočkat. Problematika kolem Edwarda a Belly je zpracována impozantně, takže divácky chytne a drží až do poslední minuty. Ale jo, když se všechny ty pojaté události vezmou dohromady, svým způsobem toho zase tolik není, takže se mnohé scény mohou zdát zbytečně natahované, ale v rámci právě onoho napětí co bude a co z toho nakonec vznikne se takový koncept jeví jako správný tah. K tomu sem tam nějaká ta malátnost, snaha o mírnější emoce a podmanivost daného spektra a máme film, který je, dle filmových zákonitostí filmových pokračování, lepší, než předchozí díly. Kdo z diváků chce drsnější jízdu, nelze jinak než odkázat na akční filmovou sérii 'Underworld' (2003 - 2016). Tady to stále jede po romantických kolejích.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Slizké, oplzlé, perverzní, pedofilní soft porno pro idioty. Můžeme diskutovat o tom, jestli jsou kamera a střih na vyšší technické úrovní než minule (což asi jsou), ale to téhle sérii z žumpy pomůže jen těžko... Kdo to hodnotí nadprůměrně, musí mít nějakou úchylku, psychickou poruchu nebo komplex z dětství.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Na mě až moc přeslazené. Né jiné než předchozí díly. Jediná napínavá chvilka byla na samotném konci filmu, kdy se vlkodlaci porvou s upíry.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Asi nejlepší díl. Beru to tedy s rezervou, ale je. Navíc finále má takový drive, že nebýt pokažené druhé části a herci by byli na lepší úrovni (i když je vidět značný pokrok, hlavně mezi prvním a tímto díle), tak jdu i výš. Velmi chválím Condona, ten předvedl výbornou režii a nebýt jeho, tak tento díl není na takové úrovni.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Tak za tohle se klidně postavím. Nejenže je Rozbřesk nejlepší díl série, ale hlavně je to konečně film, který vede od bodu A k bodu B, něco se tam děje, občas zafunguje dramatická strunka, triky nejsou k smíchu a i ten vizuál si Condon výrazněji hlídá (kupa mrtvých těl, porod). V první půli je to až na pár okamžiků „starý, dobrý Twilight“, tzn. nefunkční romance plná patetických keců, ale Condon vše šperkuje hudebně, takže to aspoň není taková nuda. A druhá půle, tam už se děj nezastaví. A bez mučení přiznávám, že celá ta linie s baby-upírem a válkou mezi rody mě bavila a jsem zvědavý, jak to tvůrci zakončí. Pod 60 nejdu. Dát tomuhle filmu odpad je ryzí předpojatost…
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Už jsem se lekl, že se celý film bude táhnout nudou a zbytečnýma kecama a omáčkou jako tomu bylo u jeho předchůdce, ale naštěstí porodem Belly se to trošku rozhejbalo jak po stránce napětí tak po dějové stránce, ale fakt to zachránil jen ten konec, takže tři hvězdičky jen tak tak. 40%
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9
Myslím, že se málo kluků podívá na celou sérii, ale pokud by je to náhodou napadlo, určitě by měli vynechat tento díl. Je velice pěkný, ale pouze pro nás, holky, jelikož přesně toto, svatba, láska na celý život, je pro většinu z nás hlavní cíl naší celoživotní cesty. I přesto, pěkné zpracování knihy a skvělý soundtrack.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
2
Tak. A je to tady. Další díl Srajlajt. První polovina filmu stojí úplně za hovno. Neděje se tam totálně nic a když už to vypadá, že se něco stane, vidíte akorát otrávený ksicht Stewart který vás nutí něco po plátně vzteky hodit. Druhá polovina byla lepší, ALE! Bella pořád na ránu, Patizon jakbysmet a Lautner... bože Lautner! Ta jeho starost mě nutila si z kapsy vytáhnout žiletku. Jo, díl to byl nejlepší a ano, jsem odpůrcem twilight. Takže hodnotím ZAUJATĚ a s pohrdáním. Nechci tomu dávat odpad, protože do této kategorie hrdě patří první díl. Opravdu zajímavý komentář má Virus10. Do porodu nuda? Kolik měl film po porodu? 10 minut? :D (SPOILER) Je pravda, že jakmile Bella natáhla brka, bylo to v pohodě a trapnost se nějak vypařila. Koncem to zase dojebali a rudý oči na závěr už tomu nepomůžou. (konec SPOJLERU) 48% (Na otázku proč pořád koukám na další díly existuje zcela jednoduchá odpověď. Nemůžu přece o něčem tvrdit, že je to sračka pokud bych to neviděl, že?)
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6
Tak tohle opravdu nemuselo mít dva díly. Vždyť se toho ani tak moc nestalo - svatba, svatební cesta a její následky - trochu málo na téměř dvouhodinový film, zvlášť když jsme Bellu a Edwarda ze všech možných i nemožných úhlů viděli už tolikrát. Jako vždy ale musím kladně hodnotit lokace, ten deštivý severozápad USA mi nepřestal imponovat ani v knize ani ve filmu.