Strážce pořádku

82%
Strážce pořádku
US Marshals Raylan Givens (Timothy Olyphant) je klasickým případem drsné ruky zákona, která se s nikým nemazlí. Kdokoli Givensovi vstoupí do cesty, má jistotu, že toho bude litovat. Svérázné metody nicméně nevyhovují Givensovým šéfům a Givens je proto za svůj poslední miamský kousek („do 24 hodin opustíš město, nebo tě zastřelím“) potrestán službou v rodném Kentucky.




skylark13
skylark13
2 085 bodů
10
Všechno co bych chtěl napsat o tomto seriálu už je zde ze všech úhlů napsáno, jenom bych opakoval ostatní komenty, prostě Raylan Givens v podání Olyphanta je božííí...
ladynka
ladynka
1 201 bodů
10
Justified vychází z detektivek, nicméně od těch vědeckých a přetechnizovaných z poslední doby se radikálně odlišuje. Hlavního hrdinu, US maršála stylizuje jako westernového hrdinu (oblečení, konflikty, souboje, přestřelky), seriál se pak odehrává převážně v zapadlých končinách. Protivníci mají punc venkovských křupanů. Většinu dějových linií jsou hlavní postavy osobně provázány mezi sebou a původně zločinec se často stane pomocníkem policisty a naopak. Právě posun ve vztazích a jejich osobní zangažovanost (otcovsko-synovské konflikty) se výrazně liší od ryze profesionálně laděných krimi.____Givens je svérázný maršál, který už leccos zažil a má cynický přístup k vymáhání zákona. Proto může v jedné chvíli přátelsky konverzovat s bývalým parťákem, aby ho vzápětí postřelil. Boyd je mistrem nevyzpytatelnosti, který umí jedinečným způsobem využít situace ve svůj prospěch. A nejen on ale i další postavy vynikají v pohybovaní se na pomezí zločinu, což se odehrává příjemně jednoduše - výhružka je opravdová a použití baseballových pálek či střelných zbraní tu vyznívá zatraceně drsně.____ Celkově je to hodně ukecané a pomalé, ale právě proto je to originální. 1. série (5*), 2. série (5*).____ 3. série ztrácí na hlavních záporácích, kteří zejména v osobě Quarlese představují jiný typ než předchozí dvě sezóny. Přesto je je finále podobně hutné, ale zároveň mnohem trpčí. Vyústění zřejmě do budoucna počítá s návazností na další díly, kde bude zachována kontinualita vztahu hlavních protivníků - Raylana a Boyda. 3. série (5*).____ 4. série postrádá nového záporáka a jednotlivé případy jdoucí mimo hlavní linii, která rozvíjí novou zápletku táhnoucí se z minulosti a zahrnující většinu dosavadních postav. Zpočátku to nevypadá nijak vyjímečně, ale po ekapádě Ellen May, vězeňské vsuvce a hledání Drewa nabere děj obrátky a dostane hrdiny do stejně krajních situací jako předchozí série. 4. série (5*).


Dodatečné informace

Původní název:
Justified (více)
  • USA Strážce pořádku
  • USA Justified
Distributor:
Disney+
Země původu:
USA
Čeština:
Strážce pořádku je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch