Čtyřlístek ve službách krále

49%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3
Je neuvěřitelné co u nás vzniká v roce 2013. Zatímco animované filmy ve světě bortí hranice smyslového chápaní,tak u nás jsme teprve začali chápat rozdíl mezi 2D a 3D. Čtyřlístek je jen ukázkou jak vlastně zle na tom jsme. Největším problémem je skloubit aspoň ucházející příběh s prapodivnou animací na kterou jsme v naších končinách mistři.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
0.5
Naprostá, koncentrovaná a čistá hrůza. Ani to nejzlobivější dítě se nedá nutit, aby se na to dívalo třeba pět minut.
  • dabing (ale těm hercům opravdu nezávidím jejich práci - ale za tu dávám těch pět procent)
  • námět, scénář, režie
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
10
Český mnohagenerační dětský komiks se dočkal filmového animovaného z pracování. No konečně. To to trvalo. Koncem 80. let sice vznikal večerníčkový seriál, ale ten byl ukončen a stihly se udělat pouze tři díly. Zpracování komiksu se povedlo. Počítačová animace je plynulá a ničím nerušená. Nejedná se však o 3D a je to dobře. Obrázky jsou věrné, skopičiny a humor identický, příběh jednoduchý akorát pro děti. Ano, je to pro děti, takže dospělý divák jen bude kroutit nepochopitelně hlavou, co že to zase je. Vyprávění příběhu nikam nespěchá, a je srozumitelný. Překvapením je dobrodružná napínavá atmosféra odlehčená již zmíněným humorem a skopičinami. Scéna ze dvora Rudolfa II. hodně připomíná Jana Wericha ze snímku Císařův pekař. Těžko říct, jestli v tom byl úmysl. Pocta komiksu se povedla a zbývá jen doufat, že se tvůrci rozhodnou natočit další. Jedno přání by přeci jen bylo. Bobík by mohl mít daleko hlubší hlas.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
1
Těžké zklamání, opravdu velmi těžké...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
3.5
Pro tento film bych zařadil novou kategorii a to "dětský". Rodinný je zde opravdu málo co. Scénář je podle knihy, kterou jsem si pro jistotu přečetl, abych měl trochu navrch. Ale asi to nemělo smysl. Film jednoznačně kvalit knihy ani zdaleka nedosahuje, přestože je o tom samém. Alespoň dabéři si dali práci a jejich hlasy skvěle dokázali jednotlivé postavy charakterizovat.
avenis
avenis
8 137 bodů
1
Nevadí mi reklama na sponzory, vadí mi spousta rozbitých věcí. Nevadí mi dabing, vadí mi hloupý kohout otloukánek. Celé je to takové nějak nepatřičné. Můj milovaný Čtyřlístek zůstane statický a mluvit bude jen v mé hlavě. Tento film se nikdy neměl narodit. (3.4.2015)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
2
Výtvarné zpracování je pěkné, ale vtipy nejsou vtipné a scénář je zmatený, takže diváka po určité chvíli značně nudí. Příliš se to nepovedlo. Působí to rozpačitě a nějak nemám chuť ještě se na to někdy podívat.
Cettlovka
5 032 bodů
3.5
Mám ráda Terezu Bebarovou v dabingu.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
4
No tak tohle byl opravdu děs běs. Čtyřlístek byl svého času výjimečný český comics, jehož invencí nabité příběhy se četli jedním dechem. Unikátní kreslené příběhy pana Něměčka a paní Štíplové oslovili generaci malých i velkých čtenářů a časopisy rychle mizely z pultů trafik. Ovšem co s tímhle materiálem udělal pan Žabka a spol., je opravdu unikum. Odporná animace, která by stěží konkurovala animovaným filmům ze sedmdesátých let a prasácký a totálně nehodící se dabing (netušil jsem, jak Ivan Trojan může mít odporný hlas a Tereza Bebarová je hlasově "stará"na dabování Fifinky). Milí tvůrci, ale já jsem nechtěl jít nakupovat do supermarketu, že jste do každého druhého záběru cpali reklamu na žrádlo. Hrdinové nesmrtelného sešitového comicsu tak byli prakticky popraveni, jen co vešli na plátna kin. Diváci, kteří éru Čtyřlístků nezažili, museli být obrovsky zklamáni tím, co viděli, a jistě už by se na eventuální další díl do kin nehrnuli. Katastrofa
nikol125
nikol125
2 781 bodů
9.5
Skvělý animák o legendárním Čtyřlístku. Film je určený hlavně pro malé děti, ale i tak je napínavý a zajímavý. Já jsem Čtyřlístek milovala od první chvíle, kdy jsem si přečetla první komiks, které si když moje mamka byla malá četla. a ty komiksy byly vtipné i po 25 letech. Čtyřlístek je prostě to nejlepší, co kdy mohl, kdo vymyslet. :)