Ztracený svět: Jurský park

71%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
První Jurský park je přelomový film,který posunul hranice filmařiny mílovými kroky v před. Tohle pokračování je řemeslně dokonalé,ale jinak nepřináší vůbec nic než jen pěkně udělané dinosaury. Opět je to zábavné,dobrodružné a napínavé,ale ten prvotní úžas už je pryč.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
5
Temer kazde pokracovani uspesneho velkofilmu je nastavovana kase - asi to ani jinak nejde. Ani vyborna animace to nezachrani, kdyz uz chybi nosny pribeh. Mozna je film jeste drastictejsi nez Jursky park, ale ani potoky krve nepohnou filmem dopredu. I kdyz si cenim Julianne Moore, Laura Dern mi v roli sedela vic. Chybi moment prekvapeni, tak dulezity v prvnim filmu serie.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
I kdybych byl sám... stejně budu mít i dvojku rád. Jednička je srdcovka, dvojka důstojné pokračování. 80%. (I když je to možná tím, že jsem to dost dlouho neviděl.)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Mizérie, kterou Spielberg ukázal, že i on si umí vybrat slabší chvilku. Nevím, do jaké míry za tenhle průšvih může předloha nebo scénář, nicméně tohle se jednoduše nepovedlo. Megalomanské, ale zároveň dost nezáživné pokračovaní. 3.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Ve stejném roce jako Amistad natočil Spielberg také pokračování Jurského parku s podtitulem Ztracený svět. které je řemeslně skvěle zvládnuto, ale jinak je prázdné jak vyzobaný pytlík od medvídků. promarněná šance, kde to z nějakého důvodu už moc nefunguje.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Pokud hodnotím Ztracený svět coby produkt čisté filmové zábavy, která nedělá z diváka blbce a hraje s ním vše na rovinu, nemohu zkrátka kritizovat... Spielberg má nevídaný smysl nejen pro vizuální stránku, ale také pro silný emocionální dopad vyplývající jednak z pečlivě vytvořených sympatií k postavám, které jsou v průběhu filmu smrtelně ohrožováni, a jednak z famózní stylizace a gradace akčních scén, jejichž fanouškovský potenciál musí být snad stejně široký jako v případě hudby Beatles. Děj má úžasný spád, z přerostlých i drobných ještěrek opakovaně mrazí (jejich bezprostřední blízkost lze cítit silněji než v prvním díle), casting snad nemohl být lepší (nejen spolehlivý Goldblum, ale i třeba Stormare a hlavně výborný Postlethwaite) a dokonalou dobrodružnou kulisu umocňují vedle samotného prostředí ještě nádherné kamerové jízdy a samozřejmě soundtrack Johna Williamse, který je oproti jedničce ještě pestřejší a temnější. T-Rexovu procházku městem možná oprávněně obklopují pochyby, ale já si ji užil ještě daleko více než celou závěrečnou půlhodinu Jacksonova King Konga. Neopakovatelná, neutuchající zábava...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Perfektní pokračování suprového filmu s dokonalými efekty a dějově na celkové úrovni. Řádění T-Rexe ve městě bylo dokonalé a perfektní. Bylo se na co koukat.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
8
Nakonec to netrvalo ani tak dlouho a za necelé čtyři roky Steven Spielberg vypustil pokračování geniálního Jurského parku, tentokrát s předtitulem Ztracený svět. Osobně mám tenhle díl z celé trilogie rád tak nějak nejméně ovšem nepůsobí tak prvolánově až zbytečně jako třetí film z trilogie. Celou dobu tu totiž byl ještě jeden ostrov - "ten hlavní" - snůžka pěkně znějících keců to sice je, ale zase z logiky to dává smysl. Pěkně si to kdesi pěstovat a do vytrýny nachystat jen připravené výstavní kousky. Celý hlavní příběh je malinko zbytečný a nese si řadu neduh sequelu, třeba že je divákovi jasné, že se to zvrtne. Jenže zase jak je skupinka na ostrově, dostane film svému největšímu plusu, tedy nádherným záběrům a skvělým scénám s dinosaury. Pořád smekám před jejich provedením, tentokrát interagují s lidmi daleko více, což to celé zase jen posouvá. Z ústřední trojice se bohužel vrací jen Malcolm, který není můj oblíbenec, nicméně uznávám, že herec je přece jen nejlepší. Výborný nápad ho povznést od toho trefného pochybovače, který si vyžral to kyselo, k zodpovědnému otci, jemuž tanhle charakterový oblouk pomáhá seč to jen jde. Vynikající úsek s dinosauřím mládětem, kde zase za mě kraluje Nick, který svojí dobrou povahou dává celé výpravě zdařilý nádech lidstkosti a přijde mi, že právě i kus dinosauřího nadšence. Jak dorazí rodiče, začíná pasáž jenž na filmu jednoznačně baví nejvíce. Nechybí ani podobné hororové prvky, které nabídl první film, jenže na podruhé to nemá takovou údernost. Mimořádná atmosféra, kterou vždy posune každá další scéna, která je ještě vygradovanější. Pravda, kdyby se to tady ustřihlo, jsem nakonec spokojenější... A co, že si splnili sen a tyranosauříka si unesli domů do civilizace. Chápu, měl bych to nutkání taky, ale tady jde o tragicky nerozumné rozhodnutí, které má za následek jakési Godzilla scény. Nakonec bych si i tyhle scény nějak přál, že bychom viděli dinosaura pobíhat ulicemi, jenže prostoru už je tady na to málo, a tak celý závěr působí uspěhaně a jako taková zbytečná nadstavba, která nepřinese nic navíc. Finální epilog Johna Hammonda je více než důstojnou tečkou. Leč mi tady chybí ono pohádkovo, pořád nemám problém si druhý film pouštět se stejnou pravidelností. Težko se to může nakonec pro někoho akceptovat, ale k prvnímu filmu se tady přiblížit nepodařilo, ale to šlo o mission impossible. Spielberg sice možná kvalit nedosáhl, ale zase uspěl! 70%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
O sequeloch sa hovorí ,že sú zlé. Tu to neplatí. Nieje to lepšie ako originál ,ale dobré pokračovanie to je. A celkom originálne. 80%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
priemerné pokračovanie. skvelá zábava začína až po príchode t-rexa do san diega, kde sa začnú diať veci. predtým sa je tiež na čo pozerať, ale nie je to nejaká extra bomba.