Číslo 5 žije

76%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Naprostá pecka a průkopník rodinného žánru,který dokázal odvyprávět příběh o přátelství robota s člověkem bez zbytečného patosu a zbytečného ždímání emocí. Zábavné a dojemné. Co se týče obsazení,tak není co vytknout. Kdo by si neoblíbil toho indického programátora Bena.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Moc pěkný rodinný robosnímek, který každý z mé generace v dětství či ranném mlád hltal. Robot byl natolik roztomilý a sympatický, že ho muselo být každého líto a musel mu fandit. Povedená je i neokoukaná lidská posádka, která robota provází. Moc pěkná rodinná sci-fi komedie.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Nostalgický a stále roztomilý snímek o vojenském útočném robotovi, který po zásahu blesku do elektrického vedení a vzniklému zkratu dostane duši a lidské city. Kdo by ho v 80. letech nechtěl mít doma. Podobnost s I.T. Mimozemšťanem je nezpochybnitelná. Ale komu to vadilo. Dobrodružný úsměvný film pro celou rodinu nestárne a stále se najdou tací, kteří sdílí jeho sympatie. "Rozšroubovat, mrtvý !", zděšeně vyjekne robot čislo 5 když uvidí dodávku společnosti NOVA a nejednomu divákovi doslova zatrne. Takové emoce ještě žádný filmový robot nikdy nevytvářel. Námět byl zpracován velmi dobře. Kdo by si také nevzpomněl na zvláštní mluvu ( v originále nepovedenou angličtinu) a tudíž výborné hlášky indského programátora, který se o robota staral. Veselá atmosféra se drží po celou dobu stopáže, ale i o napětí nouze není. Ve své době vznikl ten nejlepší příběh o robotovi, jaký tu od té doby už nikdy nebyl.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Docela to ujde. Jsou sice lepší filmy na stejné téma, ale tohle je přece jenom klasika. Má to své momenty a i když tokový ET (který se mi vždy vybaví) je přeci jen někde jinde, nemusí urazit ani toto.
Fingon
16 886 bodů
8
Terminátor pro děti, dokonce i ta hudba je podobná...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Tvoje máma je sněhová fréza nebo Nova, rozmontovat, zničit nebo Vrahem je zahradník nebo Stefani. Tenhle film jsem miloval, chodil jsem na něj do kina a i v televizi jsem ho jaký skutečně baštil. Jeden z nejlepších hollywoodských filmů pro děti, který se nepodbízí a je fajn.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Kdo by neměl tohoto milého robota rád? Vždyť on má tak roztomilá kukadla, oplývá příjemným humorem a jeho šarm a lidskost mnohdy předčí i Spielbergova mimozemšťana. Když navíc kolem pobíhají herci jako Guttenberg, Bailey nebo sympatická Ally Sheedy, nelze jinak než se výborně bavit.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Tak toto dílko je hodně povedené a pro mě hodně kultovní. Robotek s vlastními city.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
7
Johny 5 je vynikající, ale vždy když se někde šustne o Číslu 5, tak se mi vybaví až pokračování tohoto snímku. Poctivý rodinný snímek? Nebo jde o něco více.. 70%
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
"Rozmontovat, mrtvý! Číslo 5 je živý." Pohodová rodinná sci-fi komedie s dobrým scénářem a povedenými triky. Vytknout lze jen slabé herecké obsazení. "Vy jste cholka, že?" - "Ano. Pokud vím, tak ano." Ovšem hlavní hvězda Č5 je vytvořen tak, že ve mně vyvolával pocity, že má skutečně emoce a je opravdu živý. "Číslo pět je hloupé jméno, chtěl bych být Kevin nebo Dave! Johnny Pátý, Johnny Pětník!" Ať je vám 7, 30 nebo 90, v tomhle filmu je něco pro všechny. - 80%.