Dvanáct měsíčků

61%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Docela slušná pohádka. Evidentně nescházely peníze, takže na naše poměry slušné prostředí, kostýmy atd. Jedná se spíše o směs Dvanácti měsíčků, Popelky a Mrazíka, ale přesto se mi na tuto pohádku dívalo dobře a klidně se podívám znovu. Možná bych zvolil jiného herce, než ROmana Vojtka, ale to je věc názoru.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Neurážející pohádka, která díky štědřejšímu rozpočtu mohla dotáhnout to, co verze z 90. let ne. Ta ale díky krátké stopáži nemusela řešit tu výplň, která musela být tady. Scénář s tím chytře zkouší pracovat, ale jak už to u pohádek bývá, ten krátký děj se moc natahovat nedá. Někdy tak trochu tempo drhne a nepomáhají tomu ani dobří herci, kteří se vážně snaží a hudba Brzobohatého, která díky jemným změnám dokáže změnit vyznění celé scény.
avenis
avenis
8 131 bodů
7
Celkový dojem z pohádky mám  celkem dobrý. Postava Marušky je velmi sympatická, silná a úplně normální holka s dobrým srdcem. Měsíčci mě bavili a Stonehange po valašsku mi přišlo jako fajn nápad. S postavou macechy si V.Žilková poradila   excelentně na rozdíl od I.Korolové, která to silně přehnala. Panoptikum místních vdavekchtivých krásek zajímavě charakterizovaly bizarní paruky. Je to pohádka netradičně pojatá a místy se vleče. Námět se dal zpracovat zajímavěji. Režisér a scénárista Karel Janák nepatří k perlám české kinematografie, ale tato pohádka mohla dopadnout lépe. Nicméně mě neuráží. (26.12.2012)
bidlobox
3 802 bodů
2
Bohužel, současní čeští režiséři jsou neschopní natočit smysluplnou a poctivou pohádku, která nebude slepencem všech možných kravin (Stonehenge) a nebude se podbízet lacinými triky a pitvořícími se herci á la Jandák současnému divákovi. Cožpak nikdo neumí podchytit ty správné ingredience, s jakými byly uvařeny Tři oříšky pro Popelku, Pyšná princezna a další neotřelé pohádkové klasiky? Snad jen Jiří Strach je pozorným školákem a zároveň nezapomněl jít vlastní cestou.
Evah
Evah
2 111 bodů
6
Pohádka je pěkná, líbí se mi, že je zde trochu jinak zpracováno, proč vlastně chodí Maruška pro to všechno. Trochu si říkám, že si měla Maruška vybrat Noska, ale asi i v pohádkách musí být taková postava, která má syndrom hodného kluka, kterého nikdo nechce, ale jako kamarád je dobrý. Mírně nadprůměrná pohádka.
petr-hnyk
1 542 bodů
2
Prosím Českou televizi, aby už proboha netočila další vánoční pohádku!
bmagic
bmagic
567 bodů
5.5
Asi uz Janakovi prestavam rozumet. Remeslne umi, ale ten pristup k tematu, tim se mi odcizuje. Zda se, ze uz trošku TROŠKAŘÍ ! ;-)
pateta
461 bodů
Velmi jsem uvítala zpracování O dvanácti měsíčkách, ale...proč z tohoto poetického příběhu , snadno pochopitelného dětskou duší MUSÍ za každou cenu "zapáchat" slepenec dalších pohádek ???To chce autor za každou cenu vymazat z vědomí poetiku Boženy Němcové? Nemůže, i kdyby se rozkrájel ! Škoda peněz i hereckého úsilí pro takové dílo.
zuz
zuz
395 bodů
9.5
Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek.Vtipy super,měsíčci,Chýlková,Korolová,Majkusová,trochu to kazí Vojtek,který se na tuto roli nehodí.