Rychle a zběsile 5

79%
Rychle a zběsile 5
Rychle a zběsile 5 (Fast Five) je americký akční film, pátý díl série Rychle a zběsile (The Fast and the Furious, 2001). Bývalý policista Brian O'Conner se se svou novou rodinou ukrývá v Riu de Janeiru. Aby získali zpět svou svobodu a mohli se vrátit domů, čeká na ně poslední úkol – krádež sta milionů dolarů. Starý tým se schází a plánování akce začíná, jenže v patách je jim tentokrát neúnavný federální agent Luke Hobbs. Jeho tým udělá vše pro to, aby Doma s Brianem dostal!



Recenze: Rychle a zběsile 5

Kinobox.cz
80%

Rychle a zběsile 5 působilo v upoutávkách jako sebejistá akčňárna, která si urve pozici adrenalinové pecky první poloviny roku. A ač jsou tu jisté rezervy, můžeme s jistotou prohlásit, že se jí to podařilo. Už aby byla šestka!


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Se čtvrtým dílem přišel zlom a tahle série od té doby patří mezi nejlepší akční jízdy ever. Vše je postaveno na přepálené akci,která neřeší jakékoliv gravitační zákony. Obsazení The Rocka považuji za jeden z nejlepších nápadu vůbec.(Později ho trumfne jen obsazení Stathama). Dokud se hláškuje,tak je film neuvěřitelně cool. Ve chvíli kdy se postavy pokusí o nějaké smysluplnější dialogy,tak to dost skřípe (jakoby řadili bez spojky).
Pete69
Pete69
29 773 bodů
6
Po šílené trojce a nepříliš dobré čtyřce jsem na Rychle a zběsile zanevřel. Po letech jsem se rozhodl, dát jim šanci a začal jsem od č.5. Musím říct, že obsazení Dwayne Johnsona je jeden z mála kladů filmu. Děj je plochý ( ale o to tolik ve filmech tohoto typu nejde ), akce až ke konci filmu, do té doby samé žvásty a přípravy. Pro mě to prostě není a další díly zase nechávám u ledu.. na toto musím zapomenout. Filmy kde je hlavní myšlenka aby udělalo auto co nejvíce salt se čtverným vrutem prostě nejsou moje oblíbené. Kam se poděla myšlenka prvního dílu? Nablýskaná auta, závody... :(
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
A jsou zpět. Tam, kde skončila čtyřka, tam pětka začíná. Nejedná se tedy o volné pokračování, ale o pokračování přímé. A opět se jedná o zcela jiný film, takže je nemožné srovnání s předchozími díly. Příběh se tentokrát odehrává v Brazílii a je to opravdový akční nášup. Ne, tady se závody opravdu nekonají, zde jde zcela o něco jiného. Příchodem Dwaynea Johnsona dostala série zcela jiný směr. Je to akčňák plný adrenalinu, vizuálních efektů a tolika zničených aut, že by i 'KOBRA 11' zbledla závistí. Vše má spád, nic tu není náhodou a vše drží pohromadě. Někde se psalo, že se jedná o akční výplach mozku. No, asi ano, protože nic takového tu dlouho nebylo. A propo: kde se tu vzal ten Japončík ' Sung Kang'? Nezahynul takhle náhodou v Tokijské jízdě?


Dodatečné informace

Původní název:
Fast Five (více)
  • USA Rychle a zběsile 5
  • USA Fast Five
  • USA Fast & Furious 5
  • USA Fast & Furious 5: Rio Heist
  • USA Fast & Furious Five
  • USA Rýchla a zbesilá päťka
Premiéra v ČR:
5. 5. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Rychle a zběsile 5 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Rychle a zběsile 5


Podobné


Powered byJustWatch