L. A. - Přísně tajné

82%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Prvotřídní filmařina,která má úžasný retro kabát a skvostné herecké obsazení v čele s Kim Basinger jejíchž výkon byl ozdobený zaslouženým Oscarem. Právě zde jsem poprvé zaregistroval Pearce a od této doby si na něj dávám pečlivý pozor. Geniální scénář a bezchybná režie dělají z tohoto filmu jednu z nejlepších detektivek všech dob.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Film by se mohl spíše jmenovat Špinavá hra v L.A. , přesně to totiž zobrazuje. Skvělý i když lehce překombinovaný scénář nedá divákovi chvíli vydechnout a snímek je nutné sledovat se zaujetím, což není problém, protože mládí ( dnes už ostřílené hvězdy) herci ukázali doslova herecký koncert a je radost je sledovat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Kdyby to nebylo tak zmatené, možná bych tomu tu pátou hvězdu snad i dal, ale ten film je hrozně zbytečně překombinovaný, přitom hlavní myšlenka je úplně jednoduchá. Bezchybní herci - především Kevin Spacey - to jistí, ale i když oceňuju kvality tohohle filmu, na zadek jsem se z něj neposadil. Je to slušná skoro-gangsterka a i když temné atmosféry a bezradnosti je tu moře, nějak jsem se nezbavil jisté strojenosti. Ale jinak pěkné.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Vynikající novodobý film noir s mimořádným hereckým obsazením a sebejistou režií. Celkově se jedná o mimořádně zdařilé filmové dílo, které dodnes drží na portálu rottentomatoes dost neskutečných 99% v rámci průměru amerických filmových kritik. Jeho kvality rozpoznali i dramaturgové festivalu v Cannes, kteří se seznámili se 40 minutami střihu, ještě před uvedením a byli nadšení. Film slušně odstartoval kariéru Russelu Croweovi a Guy Piercovi, i přes vůli producentů, protože ti chtěli do hlavních rolí známější tváře, takže angažovali do epizodních rolí velké hvězdy, které se budou dobře vyjímat na barevných plakátech. Mimochodem všechny nominace až na ty uvedené v záhlaví jinak proměnil Titanic.
lamps
lamps
15 156 bodů
10
Film tak dokonalý, že bych nejradši vylezl postupně na každé písmeno v nápisu Hollywood a dlouze mu z nich nad městem andělů zasalutoval. Retro atmosféra tak uchvacující, že staré generaci se u toho musely v devadesátých letech znovu mladistvě zapalovat lýtka, herci vyloženě famózní, od charakterního bijce Crowa přes vzorňáka Pearce a povzneseného plájboje Spaceyho až po chladnokrevného Cromwella, režie vypilovaná jako nehty popové hvězdy (scéna s mrtvolou pod domem je přímo infarktová) a konečně, ten scénář!! Jedna krvavá událost rozpoutává nečitelný řetězec intrik a vražd, do nichž jsou nějakým způsobem namočeni všichni, a je tak zatraceně úžasné to sledovat, díky pomalu rozvíjené komunikativnosti, rytmizovanému přepínání mezi více liniemi a skvělému vykreslení všech charakterů, že po skončení se zdá být nejrozumnější činností pustit si to okamžitě znovu. Jenom ten Oscar pro Basinger jde mimo moje chápání, akademii snad museli pouštět jakousi prodlouženou verzi, kde je 15 minut nahá ve sprše, jinak nevím...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
10
Naprosto precizně odvedená práce, která díky skvělému a scénáři a ještě lepším hereckým výkonům dávají vzpomenout na staré dobré časy. Spacey, Crowe a Paerce jsou si důstojnými spoluhráči, kteří společně tvoří to nejfajnovější filmové trio za poslední roky. K tomu si připočtěte ještě skvělou atmosféru a máte dokonalý film.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Zbytečně dlouhé, ale i tak dobré. Za vynikajícím Kevinem Spaceym lehce pokulhával Russell Crowe. V první půlce filmu jsem se lehce ztrácel, ale ta druhá půlka je pěkně rozjetá s jedním zvratem za druhým. Trošku jsem se toho filmu bál, ale ve finále příjemné překvapení, jen Kim mi tam moc nesedla, vlastně mě nesedí v žádným filmu :-) 79%
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Brilantní herecké výkony zabalené do slupky téměř dokonalé filmařiny. Hansonův počin nemá po formální stránce žádnou chybu a jde rozhodně o jednu z nejkvalitnějších, ne-li přímo nejlepší dosud natočenou detektivku. Jedinou výhradu bych směřoval k lehké překomplikovanosti děje, ve kterém jsem se naplno zorientoval až při druhé sledovací session (která navíc definitivně ovlivnila mé rozhodnutí o plném hodnocení). Ta nekonečná řada jmen si nezadá snad ani s Millerovou křižovatkou :). Jinak he L.A. klenotem mezi současnou hollywoodskou tvorbou a krásná ukázka nezmařeného potenciálu...
Floridsky
4 376 bodů
6
Říkám si, zda jsem náhodou neviděl jinej film. Tady většina dává vysoká hodnocení, přitom to není na víc než tři hvězdy. Oscar za scénář nechápu. Snadno zaměnitelná kriminálka, která se navíc docela táhne.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
9
Curtis Hanson natočil se skvělým hereckým obsazením jako Kevin Spacey,Russell Crowe,Guy Pearce,James Cromwell,Kim Basinger,Danny DeVito...“napínavý příběh o policejní korupci a hollywoodském kouzlu” Na motivy románu Jamese Ellroye,se skvělým scénářem Briana Helgelanda a Curtise Hansona.Ve vzduchu jsem cítil vydírání, špinavý peníze,pach krve.Na jednu stranu je Hollywoodská továrna pohlcena sny a jindy jak v tomto případě spíše peklo na zemi,co někteří musí vytrpět jen pro potešení druhých a pro svuj vlastní sen.Strastiplné pátrání po tajnostech hollywoodského podsvětí L.A může začít sen,který se vám možná splní.