Rytmus v patách

65%
Rytmus v patách
Plakát traileru
Film o konci jedné jazzové kapely na počátku padesátých let. Ústředním hrdinou je Danny Smiřický, známý Škvoreckého hrdina, tentokrát v Praze, kde je členem kavárenského orchestru. Miluje jednu krásnou dívku, která bohužel nemá správný třídní původ a přes své mládí dává Dannymu morální lekce. Ani další členové kapely v těch pohnutých letech nejsou před komunistickým režimem bez "viny", takže StB nedá velkou práci, aby kolem nich upředla síť, v níž uvíznou nějakým způsobem skoro všichni. Danny sám vyklouzne a s jedním z osnovatelů obvinění se setká až ve stáří, v naší současnosti.



Recenze: Rytmus v patách

Kinobox.cz
80%

Rytmus v patách se úžasně vlní v bocích, má spád, atmosféru, napětí, ale chybí mu gradace a opravdu silná tečka, která by dokázala diváka zasáhnout a bodnout tak, že by to cítil ještě druhý den ráno. Takhle vyhlíží spíš jako pečlivý, ale také poněkud bezzubý portrét jedné ztracené generace, která za obyčejné sny a obyčejné chyby zaplatila vskutku neobyčejnou cenu.


sek
427 bodů
8
Tady je odpověď paní režisérky: Jedna je Zdenka Trvalcova, ktera tusim v Hybernii hlaje hlavni roli v Edith Piaf, a druha Sarka Vankova, znama finalistka prvniho Superstar.
princip
5 bodů
K recenzi JS : nemyslím si, že představitelky Marcely a Geraldiny jsou zaměnitelné. Ano, můj malý synek, který náhodou film viděl, si je pletl, ale ten neví nic o módě a účesech40-50 let, divky si moc podobné nebyly; a zmínka o tom že jsou obě šlechtičny se mi zdá nesedí - vždyť byla reč o tom, že otcem geraldinky byl český zubař, popravený za heydrichiády a matka byla angličanka. moc chválím celkovou obrazovou kocepci, kostýmy i zpodobnění kapely. je možné někde zjistit, kdo byly další dvě vokalistky ?

Dodatečné informace

Původní název:
Rytmus v patách (více)
  • Česká republika Rytmus v patách
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění