Moje letní prázdniny

63%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Melovy prázdniny v zavšiveném mexickém vězení, kde přežije jen ten nejvychcanější. Na debut hodně svižné a nebýt toho televizního looku, tak není moc co vytknout. Co by za takovýhle film dal např. JCVD nebo Lundgren. 7.5/10
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
0
co z toho?
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
No Mel je jedním z mých oblíbených herců a jeho poslední eskapády v USA mě od toho neodradily (no tak moc pije, nemá rád židy a zklamal ho jeho cit pro výběr žen). Jeho poslední dva filmy nic moc a musím se přiznat, že do kina jsem na ně nešel a nelituji. No na "Moje letní prázdniny" jsem si zašel, sice nás bylo v kině 5, ale aspoň byl klid. A film se mi líbil, pěkně začal, pěkně ubíhal a pěkně skončil. Prostředí zajímavý a herecky mě tam nikdo do očí nemlátil. Mexikáni barvití, Mel se na svůj věk snažil (a klidně si i zapálil cígo - to se dneska taky jen tak nevidí), mladej Hernandez dobrej, zloduši Stormare, Cacho, Cohen a Ochoa správně zlodušský a Dolores Heredia předvedla taky pěknej výkon (a na to, že je stejně stará jako, se na ní pěkně dívá - narozdíl ode mě). JÓÓ a hudba byla perfektní. Takže film mě překvapil velmi příjemně a dobře jsem se bavil.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Melovy modré oči vrací úder. Nepřiznané pokračování Odplaty (které svým očividným vykrádáním zmíněného natolik zmátlo distributora, že hlavní postavu v materiálech dokonce chybně pojmenoval Porter) má zajímavou kulisu, v zásadě přesného Gibsona a hned několik výborných momentů, které stojí za to citovat (deštník!). Celek se ale nedokáže rozhodnout, zda chce být dokumentem (tento pocit navozuje užití ručních kamer), sociálním komentářem, tupým akčňákem, westernem (osamělý bezejmenný hrdina bez jasné profilace příjíždí do města sjednat pořádek) nebo stylovou gangsterkou, postavenou na hláškách. Navíc to trvá celou hodinu, než se Moje letní prázdniny pořádně rozjedou. Coby příslib do budoucna ale nejsou Moje letní prázdniny vůbec špatná vizitka. Teď by to chtělo tu pátou Smrtonosnou zbraň.
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
9
Mel se v postatě vrátil do jedné ze svých slavných rolí. Nic proti tomu, není to tak dobré jako Odplata(to by byl zázrak), ale je to pořád moc dobré. Každého kdo má rád Payback jako já to potěší. Mel mě dokonce málem získal pro baseball a toho nesnáším. To chycení granátu a následný nadhoz, to bylo něco. PS.:Strašně se těším na Blood father.
pantak
pantak
3 367 bodů
7
Že by Melovo comeback?Rozhodně vykročil pravou nohou.
pateta
461 bodů
6
Celek se ale nedokáže rozhodnout, zda chce být dokumentem (tento pocit navozuje užití ručních kamer), sociálním komentářem, tupým akčňákem, westernem (osamělý bezejmenný hrdina bez jasné profilace příjíždí do města sjednat pořádek) nebo stylovou gangsterkou, postavenou na hláškách. Navíc to trvá celou hodinu, než se Moje letní prázdniny pořádně rozjedou.
kapi128
318 bodů
7
Dobrej film,dej,akce.Gibson svou roli obstal