Šejk

25%
Plakát traileru

Televizní komedie scenáristky Anny Vovsové a režisérky Zuzany Zemanové Šejk se odehrává v malých léčebných lázních někde na severu Čech. Podařená partička ochotnických herců se zde skrývá před zákonem, aby se co nejdříve dostala do ciziny a unikla tak zaslouženému trestu za vyloupené klenotnictví. Rozpory však neexistují pouze uvnitř této skupinky, ale i mezi ředitelem lázní a ženským personálem, především mezi ředitelem a jeho vlastní dcerou, masérkou. Ta mu odepře poslušnost a dává výpověď ve chvíli, kdy náhrada za ni neexistuje. To vše přináší řadu komediálních situací, ve které nechybí ani převleky mužů za ženy a není v nich nouze o smích. Komedie Šejk tak připomene slavnou a úspěšnou divadelní hru i film Charleyova teta.
Televizní film Šejk má ctižádost stát se situační crazzy komedií, tedy žánrem, který na naší obrazovce v rámci dramatické tvorby absentuje. V hlavních rolích se představí Jaroslav Dušek v roli ředitele lázní a Miroslav Táborský v úloze vydařeného šejka. (oficiální text distributora)




Recenze: Šejk

Kinobox.cz
10%

Šejk tak na jedné straně představuje chvályhodný pokus o bláznivou komedii a na straně druhé nezvratný důkaz toho, že jde o žánr z nejtěžších a že v něm nelze ošidit naprosto nic. Šejk je zkrátka bizarní úlet, na který bychom měli všichni kromě dramaturgie České televize co nejrychleji zapomenout.


petr-hnyk
1 542 bodů
0
Všechno dobré jednou skončí, naštěstí jednou skončí i to špatné.
Robert Neville
175 bodů
0.5
Je fajn vedět, že koncesionářské poplatky jsou využity takto "smysluplně". Rozhodně se tímto filmem nesmyslné poplatky zdůvodnily, nikdo jiný by totiž tuhle trapnost nefinancoval.

Dodatečné informace

Původní název:
Šejk (více)
  • Česká republika Šejk
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění