Katka

73%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9.5
Katka je por mě jeden z TOP dokumentů ČR. Jak jinak ukázat, kam vedou drogy. Po narození dítěte dostává příběh další rozměr a stává se ještě smutnější. Toto by měl vidět každý mladý člověk, než začně s čímkoliv experimentovat. Paní Třeštíková odvedla dobrou práci, ať už se kolem toho, že Katku využila napsalo cokoliv.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Celkem vyděračský dokument. Trochu moc využívá přibližování k obličeji za dramatické situace, občas záměrně zatřepe kamerou... ale námět je to tak silný a reálný, že jdou tyhle věci docela stranou.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
4
Přední česká dokumentaristka s profesním přístupem dlouhých časosběrných projektů přichází s příběhem devatenáctileté Kateřiny Bradáčové, které promění slibně rozjetou představu o životě v čisté přežívání a v (ne)žití mimo.. Reálná proměna ženy v fetující trosku, která není schopná nastoupit do léčení, do práce anebo vůbec do normálního života.. Série setkání s někým, kdo se při každém dalším propadá do větší propasti a z hezké holky se proměňuje ohavnou bytost, kterou se bojíte v noci potkat na ulici.. Helena Třeštíková si svoji Katku najde, ráda nezaujatě sleduje její průsery a pád na dno a přece jí nemůže moc pomoc, jinak by přišla o materiál.. Sledujeme v Katce něco jedinečného? Nabyl jsem nového zjištění? Ne. Katka vypráví o rozkladu osoby, do něhož jako iniciátor pozorování přece nesmíme zasahovat.. Dlouhé vyprávění o tom, jak drogy doserou život. To jste nevěděli?
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Odstrašujúci príklad toho ,čo môžu s vami spraviť drogy ak s nimi nadobro neskoncujete. A ak ste s drogami nezačali ,po pozretí tohto dokumentu ani nezačnete. Škoda ,že sa Katke vyliečiť nepodarilo a doteraz ju môžete stretnúť na Václaváku ako žobre o prachy na drogy....
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Celovečerní dokument o životě jedné feťačky. Takové filmy by se měli pouštět ve školách, aby si všichni uvědomili, jaké je to svinstvo.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7.5
Velmi ohleduplný film, který mohl ukázat i drsnější podobu závislých.., je to o lidské rezignaci, než o drogách a dnu, kam vás heroin může zahnat. Téma nabízelo větší drama, ale možná byl záměr být hodně jemný a vstřícný k těžkému lidskému osudu. Časosběr je prostě doména a výsledek obrovské trpělivosti Heleny Třeštíkové.
Edward
Edward
2 481 bodů
5
5/10
Jonák
Jonák
1 659 bodů
10
Po zhlédnutí celého filmu, pokud to vydržíte budete opravdu smutní. Jako časosběrný dokument je to opravdu 10/10. Krásná ukázka toho, jak to dobadá, když propadnete závislosti drog a celý dokument je opravdu síla. Krásně je tam vidět vše, co to s sebou nese za problémy, a hlavě to nejdůležitější, že není cesty zpět.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
1 574 bodů
7
Tento film oficiálně pro veřejnost na DVD nevyšel, zatím je distribuován pouze pro kinoprojekce a do škol v rámci protidrogové prevence.
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
8
Přesto, že film je dostatečně tristní, než aby perfektně nezafungoval jako ta nejlepší prevence nejen u rizikové skupiny (v rámci protidrogové osvěty se plánují školní projekce nejen pro střední, ale snad i pro základní školy) stále mu však chybí onen vystříhaný sebezpyt, kdy se otevřeně mluví o tom, co se dá díky takovým experimentům zažít (jedna strana mince) a co si droga (H) za to vezme. Chvíle, kdy Katka zřetelně vyslovuje ono důležité memento: „Lidi, nezabíjejte se“. Ano, nějakou dobu to byla neskutečná jízda, herák mi za to už tisíckrát nakopal zadek. Pro spoustu mladých je to frajeřína, módní záležitost nastřelit se a já jsem tady, abych vás provedla vaším x- tým nástřelem, kdy se pro vás věci dost možná budou vyvíjet stejným směrem jako pro mě, kdy tu stojím u ND a hodlám to pár nadrženým chlapům, kterým nevadí, že vypadám jako ta největší špína, udělat v taxíku, abych si mohla koupit a pak znovu pořád dokola bez ukončení. A to jsem nechtěla být „stereotypní…“