Katka

73%
Katka

Časosběrný dokumentární film o drogách, lásce, vězení a odpovědnosti. Poprvé se s Katkou setkáváme v roce 1996, kdy se devatenáctiletá dívka pokouší dostat ze své drogové závislosti v terapeutické komunitě Sananim v Němčicích na jihu Čech. Sní o tom, že si najde přítele, založí rodinu. Vábení drogy je ale silnější a realita na hony vzdálená snům a touhám. Příště se s Katkou setkáváme už na pražských ulicích, kde nejdříve s přítelem Láďou a posléze s přítelem Romanem prožívá svou heroinovou lásku. Její příběh se scvrkává v bezvýchodný koloběh krádeží, prostituce, shánění drogy a extáze. Spirála fyzické, psychické i morální devastace nemá, zdá se, konce. Potom Katka zjišťuje, že je těhotná. Bude mateřství oním kýženým impulsem, který ji vytrhne ze spárů drogy a přežívání na ulici a ve squatech?



Recenze: Katka

Kinobox.cz
90%

Nekonečnou trpělivost, důslednost, poctivost a odvahu, které dokáží ze chřtánu života vyrvat mimořadně autentické, protože skutečné, okamžiky a emoce. Emoce, které dokáží diváka zcela pohltit a ovládnout.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
9.5
Katka je por mě jeden z TOP dokumentů ČR. Jak jinak ukázat, kam vedou drogy. Po narození dítěte dostává příběh další rozměr a stává se ještě smutnější. Toto by měl vidět každý mladý člověk, než začně s čímkoliv experimentovat. Paní Třeštíková odvedla dobrou práci, ať už se kolem toho, že Katku využila napsalo cokoliv.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Celkem vyděračský dokument. Trochu moc využívá přibližování k obličeji za dramatické situace, občas záměrně zatřepe kamerou... ale námět je to tak silný a reálný, že jdou tyhle věci docela stranou.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
4
Přední česká dokumentaristka s profesním přístupem dlouhých časosběrných projektů přichází s příběhem devatenáctileté Kateřiny Bradáčové, které promění slibně rozjetou představu o životě v čisté přežívání a v (ne)žití mimo.. Reálná proměna ženy v fetující trosku, která není schopná nastoupit do léčení, do práce anebo vůbec do normálního života.. Série setkání s někým, kdo se při každém dalším propadá do větší propasti a z hezké holky se proměňuje ohavnou bytost, kterou se bojíte v noci potkat na ulici.. Helena Třeštíková si svoji Katku najde, ráda nezaujatě sleduje její průsery a pád na dno a přece jí nemůže moc pomoc, jinak by přišla o materiál.. Sledujeme v Katce něco jedinečného? Nabyl jsem nového zjištění? Ne. Katka vypráví o rozkladu osoby, do něhož jako iniciátor pozorování přece nesmíme zasahovat.. Dlouhé vyprávění o tom, jak drogy doserou život. To jste nevěděli?

Dodatečné informace

Původní název:
Katka (více)
  • Česká republika Katka
Premiéra v ČR:
25. 2. 2010
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Česká republika

Powered byJustWatch