Pravdivé lži

79%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
9
Chro chro chro. U tohoto filmu si vždy chrochtám blahem,protože se jedná o jeden z nejlepších filmů,které míchají akci s komedií. Naprosto dokonalý casting,kterému podle očekávání kraluje Arnie s Jamie Lee. To samé platí i pro bezchybnou režii. Spojení Cameron - Schwarzenegger opět zafungovalo na výbornou.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Pravdivé lži, to není jenom tupý akční snímek s miliónem kulek, hektolitry krve a plochým příběhem. Arnold Měl super parťačku ( Jamie Lee Curtis ), která svojí naivitou udělala druhou polovinu filmu. Neotřelý scénář, i když se film nevyhnul pro devadesátky typickým klišé, je to za mě hodně podařený film.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Snímek je americkým remakem francouzského filmu ´Podtrženo, sečteno!´. Hlavním pojítkem obou filmů by se dala označit scéna s padající a střílející střelnou zbraní po schodech. James Cameron se k námětu postavil jako vždy čelem a natočil vkusnou akční komedii se všemi atributy svého žánru. Už na začátku nijak nepřekvapí parodie na Jamese Bonda. Film tentokrát netáhne jen Arnold Schwarzenegger, jak bývá zvykem, ale neméně zdatně mu tu sekunduje Jamie Lee Curtis. A funguje to. Akční scény tají dech a baví zároveň. Po snímku ´Poslední akční hrdina´ se tak jedná o Arnoldovu další parodii, avšak v daleko tvrdším kabátě. Nikdo by to tak efektně nenatočili jako sám Cameron. Vize je tu vskutku dokonalá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Dozajista nejslabší film Jamese Camerona. Jistě zábavný, ale pouze a jen tentokrát Cameron kašle na vyprávění a plácá akční scény jen proto, že jsou zábavné. Naštěstí je celý film postavený tak, že "pouze zábava" u něj bohatě stačí, režisérův potenciál je ale mnohem výš.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Geniální mix akce a komedie. Snad v žádném filmu tyhle ingredience nebyly namíchány lépe. 9/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Solidní akční zábava, která se vymyká z filmografie Jamese Camerona, ale přitom tam neodmyslitelně patří. Hravá zábava se solidními akčními scénami, které učarovaly i Stanley Kubrickovi. Fakt pecka:-)
lamps
lamps
15 156 bodů
8
V jednoduchosti bývá občas velká síla. Arnold, nejjednodušší slavný herec vůbec, kterému ale žereme každou pěst i úšklebek, Jamie Lee Curtis, která v plavkách vypadá jednoduše božsky, vedlejšák Bill Paxton, který je duševně jednoduchý a náramně vtipný, a James Cameron, který umí natočit jednoduchou akční komedii skoro stejně jistě a nápaditě jako své vizuální spektákly. Je to sice zbytečně dlouhé a závěr už evokuje spíše osmdesátkové přepálené Komando (hlavně tedy počtem mrtvých na metr čtverečný), ale přesto velká zábava a jeden z nejrajcovnějších zástupců akčního Hollywoodu let devadesátých...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
3. a zatím poslední spolupráce Jamese Camerona a Arnolda Schwarzeneggera, která si do velké míry střílí z akčních filmů, aby nakonec naservírovala jednu parádní akční podívanou. Tento remake spíše neznámé francouzské komedie Podtrženo, sečteno! je v součtu jeden z nejlepších akčních filmů 90. let, kdy v něm funguje i manželská krize, drobné přesahy i čistá akční stránka....
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Další úspěšný Arnoldův akční film. Skvělá zábava, nějaká ta dobrá hláška a akce vedle akce. Celkem vyníkající akčňák.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
8
Po dvou Terminátorech jde o třetí, a jelikož Cameron už zanevřel na cokoli kromě Avatarů tak i poslední, spolupráci dvou železných mužů - James Camerona a Arnolda Scharzeneggera. A je hrozně poznat, že tihle dva si u filmu sednou.. A nutno říct, že ani jeden by nebyl takový bez druhého.. Pravdivé lži jsou na Jamese Camerona překvapivě bez kdejakých technobláznivin a jde o tradiční akční špiónskou žánrovku.. Neuvěřitelně devadesátkový film, kde tenhle balanc mezi komedií a akcí možná kraloval filmovému žánru.. Samozřejmě všichni řeknou, že ten Terminátor je u Arnieho nejvíc, ale upřímně, copak to byla taková herecká zkouška? Já si to ani po letech prostě nemyslím a daleko více pro mě Arnold ukazuje svoje profesní kvality v Predátorovi nebo právě zde v Pravdivých lžích.. Příběh o týpkovi, co žije dvojí život a využije jeden když to vypadá, že se mu hroutí ten druhý.. A málokdo ví, že jde o remake (já to třeba nevěděl), akorát, že ten nemá ani zdaleka tak zvučné jména.. Zajímavý balanc mezi žánry, kde Arnold dokazuje, že není jen akčním hercem. Fantastické jsou zejména dvě scény... První je čistě akční, kde Arnold vyškolí pronásledovatele v záchodovém prostředí, kdy jsem dost dlouho věřil, že půjde o vrchol filmu... Ovšem pak přijde druhá, tedy striptýz Jamie Lee Curtis, která nejen že je lahodná na pohled, ale zde i příběh odhalí svoje kouty... Byl ten parodický záměr od začátku? Báječná podívaná, kterou jen vytrhává místy nevyrovnané tempo, avšak vrcholící fantastickým akčním finálem.. Není nad devadesátkového Camerona! 80%