Halloween II

47%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4.5
První Hallowen Roba Zombieho ještě šel, ale tohle už je jen prachsprostá vykrádačka Michaela Myerse. Chybí napětí a Michael je jen obří monstrum, které cestou za svou hlavní obětí vraždí hlava nehlava. Bezmyšlenkový masakr balancující na hraně hororu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Pořád oceňuju, že se i v povřískotové éře objeví slasher, co se bere vážně. Je to mnohem odvážnější, než se zdá. Nicméně duch matky to táhne k průměru, protože tahle WTF věc tu nemá opodstatnění. Rozhodně však ne k podprůměru. Série Halloween má jiná dna, mnohem hlubší.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
2
U série Halloween existují případy, kdy se jisté nové filmy pokusili vydat krapet jiným směrem a zdánlivě okoukanému konceptu přidat něco krapet navíc, ve finále to ovšem ne vždy fungovalo. Krapet syrovější pojetí Roba Zombieho, které se následně rozpadlo Zombiemu pod rukami a stejně se nevyhnutelně vrátilo k formě kolovrátku, může být jeden příklad za všechny. Po prvním filmu brutální a ošklivý sešup.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Tak takhle by měl vypadat Michael Myers co se brutality a surovosti týče.
  • Surovost
  • Navození na první díl
  • Děj
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
2
Když se v roce 2007 kontroverzní hororový tvůrce Rob Zombie pokusil o svůj vlastní "remake" kultovní hororové značky Halloweenu (patrně šlo o nejnormálnější film ze svojí tvůrčí vitrínky, no jen se přesvědčte sami) dokázal po letech vyzdvihnout ikonickou sérii z propasného prohlubování dna kde se ocitla za většinu svých sequelů.. Jeho první Halloween změnil koncept příběhu a otočil jeho soustředění do té doby na nepoznané zlo Michaela Mayerse, kterého se jako první tvůrce snažil ukázat jako člověka nikoli pouze jako představu neústupného zla, no tedy aspoň ze začátku, pak už se i Zombie točil v tom stejném.. Nicméně šlo o první díl Halloweenské série, která stojí úplně bokem a navíc funguje i bez účasti ikonické Jamie Lee Curtis.. A i když tenhle jeho špinavější vizuál a drsnější provedení všech vražd je hodně odlišný od původního vyobrazení, tak přece proto se jedná o novou adaptaci. Bylo tak celkem rozumné se na pokračování těšit... Druhý Zombieho Halloween pokračuje v podobném duchu prvního filmu, kdy Michaela představuje jako zvrácenou lidskou bytost, jejíž jednání ale divák může pochopit kvůli náhledu do jeho dětství. Ovšem tentokrát se tvůrci možná nechali moc unést a převrací koncept o nezkroceném, neústupném zlu na úroveň, kde se nedá o Michaelovi s čistým svědomím prohlásit, že pochází a kráčí přímo do pekla.. Zombie svůj svět tak moc zalil šedí a strachem, že svůj špinavý obraz prolil do skoro všech postav. Mezi nimi tedy Michael Mayers vlastně ani nepůsobí jako anomálie, jako nějakej magor v masce, který se vymyká okolí.. Ne, jsou tu totiž dokonce chvíle kdy mu nefandíte proto, že postavy proti němu nejednají chytře (jak to ve slasherech bývá), ale třeba proto, že vlastně nahání horší než je on sám.. Z toho světa tak Mayers vystupuje jako jeden z mnoha, z nichž dokonce vychází zatraceně neškodně, jen jako sériový vrah.. Navíc s přičtením jistých zmatených vyprávěcích postupů, už o takovou zábavu zkrátka nešlo.. A už podruhé v rámci dlouhé Halloweenské série dochází ke skutečnosti, že pokračování po letech vymodleného sequelu (chápeme se) zasahuje po prvním fajn díle tvrdou ránu, která zase posílá celou značku do tmy.. Znovu se musím ptát proč! P.S. Aspoň mě potěšil Weird Al Jankovic.. 20%
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Opět dobře natočené (až na pár přiblblých hlášek), ale trošku zbytečné. Celkově takové nezáživné, ikdyž Michael docela slušně řádí, furt je to málo a to nemyslím množství krve. 38%
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
4
Psychedelic H2 Zombie
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
V případě předešlého Zombie Halloweenu, jsem byl zklamán, ale pořád šlo o docela solidní, ikdyž zbytečný remake. Ovšem zde je Zombie úplně mimo. Dělá z toho zbytečně velkou psychárnu, ikdyž ve své podstatě jde jen o obyčejný slasher. Je sice pravda, že mě jako fanouška hororů potěšily Michaelovy praktiky a provedení vražd, ale bylo jich zbytečně moc, některé mi přišli naprosto vnucené, navíc. Tento film je průser, a ikdyž se na něj dobře kouká, tak je to pořád průser.
Floridsky
4 376 bodů
0
Když to srovnám, tak jednička je podle tohohle úžasný film...
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
4
Omlouvám se za to slovo: Píčovina! Opravdu nemám slov myslel jsem si, že dvojka bude alespoň trochu logická, ale vytvoření nesmrtelné, surové a nemluvící postavy mi něco připomíná... Co to jen bude? Jo... Pátek třináctého! Pokud se chcete kouknout na něco takovéhleho určitě je lepší pátek třináctého. Do filmu mi nesedí Matka jako motivátorka, když v jedničce byla silně proti (další copy na pátek třináctého) a neuvěřitelná souhra náhod u jekéhokoli uniknití.